Реших да оставя няколко восъчни основи, монтирани през този сезон, за изграждане от пчелите през следващия сезон. През зимата, къщата на пчелина не се обитава и температурите ще паднат под нулата. За проба. През пролетта, когато ще ми трябват монтирани основи, температурите са ниски и лепенето на основите не върви добре.
Няма проблем да зимуват рамки с поставени основи и да се ползват следващия сезон. Що касае лепенето да питам:Тази къща има ли комин?
Ако телеовте са хоризонтални се отпускат като стоят дълго. После увисват рамките. Ако е качествена телта и не се впива в дървото телта много малко се отпуска.
Няма проблем да зимуват рамки с поставени основи и да се ползват следващия сезон. Що касае лепенето да питам:Тази къща има ли комин?
Къщата има комин, има и печка на дърва. Като я запаля, стаята се затопля, но основите в кашона си остават студени. Аз съм съботно-неделен пчелар и нямам време да чакам да се затоплят.
Къщата има комин, има и печка на дърва. Като я запаля, стаята се затопля, но основите в кашона си остават студени. Аз съм съботно-неделен пчелар и нямам време да чакам да се затоплят.
А не може ли да я придвижиш няколко пъти над печката?