Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    2 майчините семейства дръпнаха останалите много бързо след махането на дъската. Зимата ще подготвя повече инвентар и ще направя половината пчелин така.
    Тази година само 10 кошера. Иначе при мен пашата намаля въпреки че слънчогледа още цъфти. Иначе до сега 2 магазина средно за няколко дена.
    Благодаря , за снимката ! Ти , ми я обеща .
    И , все пак са двусемейни кошери !!!
    А , другите как са ?
    Покажи снимка на трикорпусен ЛР с една майка .
    Аз , работя с една майка .

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    А , другите как са ?
    Мога да покажа снимки на няколко корпусни кошера с една майка без подсилване и разкарвани на подвижно, които в момента са на 5 корпуса. Имам и 3 двумайчини на 6 корпуса на които вече взимах веднъж от слънчогледа. 90% от останалите са на 3 корпуса пълни с пчели.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Това е втората снимка IMG_20170716_230649.jpg Всички останали кошери са по ниски с един до два магазина.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    А , другите как са ?
    Аз ти обещах, но забравих да ги снимам с дъската. Другите са 2 корпуса и 2 или 3 магазина.
    2 майчинте или по скоро работа с помощно семейство се оказаха много сполучливи, защото след разделянето не съм ги гледал повече за роево (много по малко работа) а сега дадоха и много добри резултати а също ще зазимя и силни семейства. За моя район това е сполучливо.
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Мога да покажа снимки на няколко корпусни кошера с една майка без подсилване и разкарвани на подвижно, които в момента са на 5 корпуса. Имам и 3 двумайчини на 6 корпуса на които вече взимах веднъж от слънчогледа. 90% от останалите са на 3 корпуса пълни с пчели.
    Супер, дай някоя снимка да се порадваме, аз никога не съм правил такива силни семейства.
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Но пак не си укусил./майтапя се/
    И окосих да спиш спокойно

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Иначе при мен цъфнаха още 2 блока слънчоглед, но пчелите от 3-4 дена спряха да работят. Фермера каза че е същия сорт, но пчелите не го посещават.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    С една майка без подсилване.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 20170629_064112.jpg‎   20170629_064121.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Винаги съм се чудил от къде идват тия 10 рамкови рояци при мен.След видяното вече знам./шегувам се/

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Винаги съм се чудил от къде идват тия 10 рамкови рояци при мен.След видяното вече знам./шегувам се/
    Може и от тук да дойде

Това е един друг експеримент който остана с неясен край (резултат) ама за него друг път. Само ще кажа че в сандъчето са две семейства и една трета от обема е зает от хранилка
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 20170626_060858.jpg‎  

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    С една майка без подсилване.
    Много добре.Първи стъпки към намаляне на бройката.Добре е такива мощни семейства да са на отстояние едно от друго поне 50-60 санта,както и всички прелки над първи корпус затворени.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    Много добре.Първи стъпки към намаляне на бройката.Добре е такива мощни семейства да са на отстояние едно от друго поне 50-60 санта,както и всички прелки над първи корпус затворени.
    Кажи защо? Аз не забелязах никакъв проблем така, но може да съм пропуснал нещо.

Вече извадих от тези от снимката. Единия даде 3 корпуса + няколко пити от плодника (беше с ХР над втори корпус) всичко запечатано от летва до летва. На другия майката беше затворена на първи корпус и даде 4 корпуса мед, но на втори корпус средните пити бяха пълни но имаха запечатан само венец. Извадих и от двусемейните, които в началото на пашата се превърнаха в двумайчини. Уникален добив. Единия даде 5 корпуса, а другия 6. Най-интересното е че почти в края на слънчогледа има свалих по два корпуса и им върнах празни. Сложих празни и на много от другите кошери за да не пропускам от пашата. На нормалните семейства корпусите си бяха с една две напръскани рамки, а на двумайчините лудница. Единия запечатал и двата без три средни пити, които си бяха пълни и запечатани на венец, а други запечатал единия и сериозно запълнил другия, но без никаква запечатка. Тези кошери "и от камъка мед вадят".

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •