Благодаря за съвета!
Пчелите не са в Стара Загора. Или са в полето на 20км. южно от Стара Загора или както е в момента в подножието на Стара Планина. И те като мен много не я обичат Стара Загора :D Местя ги два пъти в годината да не им доскучава :D
Тук акацията миналата година цъфна 5 дни след тази около Стара Загора. Тази година тук акацията се разлисти с 10 дни по-рано от миналата година и очаквам да цъфне по-рано. Овощните дръвчета си цъфтяха по "график", но акацията нещо изпревари с разлистването. Кофти, че статистиката ми е само от миналата година, но това показва :D Наглеждам за "ориентири" и 5 дни преди цъфтежа мисля да спра с подхранването на семействата които ще трупат "излишъци", за другите ще преценя в движение.
Аз не съм с много и ми е лесно :D
Обичам експериментите ама ще видим дали ще го приложа това с оцветяването, ако имам време да ги следя може ама ако ме грабнат някои задачи няма да мога.
За подхранване по време на акацията бих прибегнал ако времето тотално се скапе за повече дни и пашата отива към провал, но дано не стане. И да вали, за час да прекъсне през деня и те набързо пребягват 300-400м до акациите и действат. Хитряги са те, дремят на прелката и малко да намалее дъжда вече са избръмчали :D

Цитат