Цитат Първоначално публикувано от azazelo Виж публикацията
Всеки в даден момент, както аз, така и Вие, има отрицателни характеропатични и психологични състояния или душевни терзания, така че нещо което е свойствено за всяко човешко същество не може да бъде обидно. Обидата според чл. 146 от НК е казването или извършването на нещо унизително за честта и достойнството на другиго. Не виждам от горните ми постове да има унизителни за честта и достйнството на другиго квалификации. Нещо повече използвал съм учтивата форма "Вие" за разлика от Вас. Най-отговорно Ви предупреждавам, че заканата в последното изречение на Вашият пост осъществява състава на чл.144, ал. 1 от Наказателния кодекс. Приканвам Ви да се извините или уточните значението на последното изречение на Вашия пост, ако не сторите това ще бъда принуден да сезирам компетентната прокуратура.
Последното ми изречение преведено на по ясен език означава, че ще ви банна за един месец. Без значение, че владеете членовете и алинеите на Наказателния кодекс. Тук се изпълняват други закони. Никой не ви дава право да определяте на кой са му деструктивни писанията и на кой какви са му състоянията и терзанията. Това е пчеларски форум и в него се разискват пчеларски теми. Ако някой не е съгласен с някоя ваша теза, то е логично да го оборите с факти от литературата или от ваши знания и наблюдения върху материята. Аз не съм ви се заканил, а неофициално ви предупредих за бан, за който съм в правата си. Вие директно ми се заканвате използвайки явно положението си. Като се има предвид, че в момента аз изпълнявам задълженията си. Какво казва същия този закон за това във втората си алинея?