Калине никой не нападам, но се чудя за такъв кратък период да разбере от всичките породи коя е най добрата и да отсече от раз. То аз над 10 години си гледах пчелите и едва последните 3-4 год разбрах, че не съм знаел как да се възползвам от качествата на мойте майки. Все пак и аз съм гледал различни системи и с моя слаб район, сравнен с вашите си постигам близо до вашите добиви.
Колега Вие през тези 10 години какви раси сте гледал, ако не е тайна? За мен три години са достатъчни за да се уверя в предимствата и недостатъците. Комшията ми, който ми е и учител са занимава от 20 години професионално с пчеларство и той също премина само на карника. Може би за вашия район карниката не е за предпочитане, но е хубаво когато човек прави изводи и констатации, те да са от личен опит с конкретната раса, а не да са плод на логически съждения основани на теоретически мъдрувания.
Работил съм и с нашенска пчела, както споменах подарък от тъщата. След като се убедих в нейните качества, вече не я отглеждам
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))