Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 135

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от azazelo Виж публикацията
    Решил съм да отговарям. По отношение на стажа тъщата е с 35 години пчеларски стаж, но ме остави аз да ръководя пчелините. Нали знаете някой гледат 30 години пчели, а други ги отглеждат и постигат някакви резултати. Разбира се трябва да съм благодарен на моя комшия (професионален пчелар от 20 г.), от който за три години научих доста неща на професионално ниво. И въпреки, че съм изчел над 120 пчеларски книги мога да кажа, че за пчелите нищо не знам.
    След всичко това написано явно за три години си работил само с карника, но не и със сиво-черната нашенска пчела. Защо тогава си мислиш, че си прав?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    След всичко това написано явно за три години си работил само с карника, но не и със сиво-черната нашенска пчела. Защо тогава си мислиш, че си прав?
    Янчо, човека каза, че за три години е добил ПРОФЕСИОНАЛНО ниво. Наследствен пчелар по женска линия и вероятна не от вчера. Защо го нападаш? Районите ви са различни, вероятно и системата на отглеждане, така че ти не можеш да прецениш до колко е прав!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Защо го нападаш?
    Ами лош човек бре. И не чете. Колегата е сравнявал Италианка , Бъкфаст и Родопика, значи ги е отглеждал.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ами лош човек бре. И не чете. Колегата е сравнявал Италианка , Бъкфаст и Родопика, значи ги е отглеждал.
    Тънки бъзици правиш, но според мен, той си се е насочил към определен вид пчела, с които е постигнал реалните резултати от работата си за раойна, поне това възприемам от написаното от него

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Атанасов, Друмев да не си е сменил ника? Само той може да прави такива фокуси.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Янчо, човека каза, че за три години е добил ПРОФЕСИОНАЛНО ниво. Наследствен пчелар по женска линия и вероятна не от вчера. Защо го нападаш? Районите ви са различни, вероятно и системата на отглеждане, така че ти не можеш да прецениш до колко е прав!
    Калине никой не нападам, но се чудя за такъв кратък период да разбере от всичките породи коя е най добрата и да отсече от раз. То аз над 10 години си гледах пчелите и едва последните 3-4 год разбрах, че не съм знаел как да се възползвам от качествата на мойте майки. Все пак и аз съм гледал различни системи и с моя слаб район, сравнен с вашите си постигам близо до вашите добиви.

Наблюдател
    Регистриран
    15.09.2016
    Колега Вие през тези 10 години какви раси сте гледал, ако не е тайна? За мен три години са достатъчни за да се уверя в предимствата и недостатъците. Комшията ми, който ми е и учител са занимава от 20 години професионално с пчеларство и той също премина само на карника. Може би за вашия район карниката не е за предпочитане, но е хубаво когато човек прави изводи и констатации, те да са от личен опит с конкретната раса, а не да са плод на логически съждения основани на теоретически мъдрувания.

Наблюдател
    Регистриран
    15.09.2016
    Работил съм и с нашенска пчела, както споменах подарък от тъщата. След като се убедих в нейните качества, вече не я отглеждам

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •