Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 104 от 419 ПърваПърва ... 45494102103104105106114154204 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,031 до 1,040 от общо 4190
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Аз въртях вече в събота, защото всичко беше блокирано... Отчитам грешката да има само по 2 магазина, че някъде и 2 няма, ама за догодина ще я поправя...
    Имам ранна отводка, която е в нуклеус ДБ на 6 рамки. Магазина запечатан, долу 5 пити фул с мед, шестата един юмрук пило, другото мед. Майката се разхожда върху питата и преработва мед сигурно...
    Всички пити извъртях, без тази с малкото пило. Отводка рекордьор, а ако се бях намесил няколко седмици по-рано, щеше да олимпийски шампион, ама съботно-неделен пчелар новобранец съм та така...
    Интерсно е че отводкта беше във фибранен нуклеус, а не бяха почнали да го гризат, имаше само на едно място леко зачекнато колкото нокет, но само повърхностно. Прехвърлих пчелите във 8 рамков фибран с магазин, та да видим до края на слънчогледа дали ще го напълнят и него...

Това е отводка от два самосменни маточника, за които бях писъл пролетта. Основния кошер беше много силен, всяка седмица по време на рапицата дърпах пило от него, и явно за това заложил 2 маточника за самосмяна. Отнех ги тогава и направих отводка.
    мислех че ще заложи пак, но въпросния кошер не заложи повече маточници и до сега се представя отлично.

Аз на всички ранни отводки сложих магазин,миналата седмица някъде се бяха качили някъде не.Ще ги постесня с две преградни тия кото не са се качили.Мисля,че ще стане номера да работят като 8-7ци.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Аз на всички ранни отводки сложих магазин,миналата седмица някъде се бяха качили някъде не.Ще ги постесня с две преградни тия кото не са се качили.Мисля,че ще стане номера да работят като 8-7ци.
    Мойте всички ранни отводки /20 на брой/ като станаха на по 6 рамки ги продадох, оставих си само тая.
    После направих още дестина, но те са далеч от това да имат магазин...
    Чакам да приключи слънчовката и ще направя още дестина, хем да видя догодина как ще се представят късните отводки.

Пашата в парещия съботен ден беше толкова силна, че не обръщаха почти никакво внимание на празния омазан с мед съндък с който пренасям питите. Оставих го на 10 метра от кошерите. На следващия ден на обяд имаше още мед по дъното, а вътре дестина пчели и три пъти повече оси!!! )))

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    С това преваляване в неделя и понеделник и с тия температури може и да се получат нещата.При нас слънчувката е Пионер и Джента.Миналата година беше Пионер и пусна добре,макар че една-две седмица преди това ги бяха изтровили.

Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    80кг в София /Високо планински/ тук е темата Северен централен.
    Дака ти си толкова активен във всички теми, че почвам да се обърквам, кое за къде е.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    А има дето не пиша.Не се занимавам много с политика и мотика.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Радо 76,какво обидно има в това мое сравнение за форума?Или оставам с впечатлението ,че не знаеш какво е значението/съдържанието/ на тази дума.Какво се прави в забавачницата?–Ами,децата правят първите стъпки т.е. те се учат.Какво правим ние във форума?–Също се учим.Ти самия го потвърждаваш с написаното.Помисли малко по–трезво,а не да следваш сляпо общия негативизъм на някои,към някого затова че казва нещата право в очите.Имах впечатлението,че си реален и не робуваш на максимамата– Ти ми даде,аз също ще ти дам.Остави я за слабите духом.Ти не си.Успех,Радо!!!
    Жалко!Сгрешил съм в заключението си за теб.Ти дори нямаш и доблестта да отговориш.Съжалявам ,че съм сгрешил.Явно времената са се променили много,а от там и ценностната с–ма.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Жалко!Сгрешил съм в заключението си за теб.Ти дори нямаш и доблестта да отговориш.Съжалявам ,че съм сгрешил.Явно времената са се променили много,а от там и ценностната с–ма.
    Аз на теб колко пъти да ти казвам да не ровиш в системите?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Сутринта преваля до 9 00 колкото за беля на Земеделците,за мен добре.Гледам и други колеги заграждат слънчувката.Тоя път и приятел от Елена дойде.В момента само 2 блока отделят повече нектар около 4-5кг на ден.Такъв градеж не съм виждал от както съм се захванал с пчеларство.

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    равносметката след градушката
    два дни не мога да изчистя двора на село, всичкият домат пречупен на последната връзка в кола (1,3 метра) плодът наранен до неузнаваемост стъблата начукани, пипера само клечките стоят, асмите . тук там листо и някоя частица от грозд, картофа под земята ябълки на 100 % ударени половината на земята а другата на дърветата но вече с напреднало кафяво гниене. С греблото се събира и с количката на боклука, накрая напръсках всичко с бордолезов разтвор пък каквото се възтанови това ще е.
    на кошерите капаците са на 100 % пробити с по няколко дупки всеки - алуминиеви плаки, иначе пък вътре задръстили отвсякъде слънчогледа като по твърд с малко поражения, мед поне ще има. Доста подмор имаше около кошерищата, явно от ударите през ноща са излизали отвън и стихията ги е сгащила - два са със маточници за смяна, майки не открих а са края на Май 2017 г. и маркирани с жълто както си му е редът тъкмо пронесли със сила преди слънчогледа.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Вчера децата работиха добре.След цялостна проверка на пчелина установих нещо необичайно за времето.Меденият венец над пилото е за типичното зазимяване/над 10 см/.Пило от 6-8 рамки в кошерите.Слънчуфката е към края си,но паша има не е така силна като по миналата седмица но има.

Страница 104 от 419 ПърваПърва ... 45494102103104105106114154204 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •