Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ами ще ти снимам, като почна да вадя меда.
    Без да се заяждам - колко пчели има в 4-ти корпус ?

Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Без да се заяждам - колко пчели има в 4-ти корпус ?
    Не знам, не съм ги броил. А и честно казано не е нужно да има пчели, по-важното е, че има нектар в питите.

П.п. Като почна да вадя меда, изцяло запечатани пити, почти няма пчели в тези корпуси, ам не ми и трябват, само да ги смитам и тръскам.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    По нашия край, при такова време и при такъв слънчоглед, нормален ЛР кошер е хубаво да е на 5 корпуса. Може и на 4, но трябва през 5-6 дена да се ръчка и да се вадят рамките които са запечатани поне на половина. Да не забравяме, че може да говорим и за температури около 35 до 40 и нагоре. Гледали сме ги такива филми.

П.п. Младши, в събота се глася да въртя, надявам се в неделя до обяд вече да съм си починал, хаха. Нагласи поне десет основи а може и дваесе, аз за всеки случай ще взема някоя рамка ако имам останала де и ще видим дали да сложим и трети корпус някъде.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Здравейте! Има ли някакъв начин да се определи водното съдържание на меда без рефрактометър?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Дa ima. Бях чел следното. В даден обем (примерно 500мл) се гледа колко грама мед влиза. Ето и идея. Теглиш 500мл запечатан изцентрофужен колко тежи. Значи към това тегло ако е назапечатания е добре. При все, че един рефрактометър е под 100 лева за мене не си струва труда този метод (за който пиша).

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Зависи , при каква относителна влажност и температура на въздуха правиш измерването на меда .

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •