Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4229

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Рапира !
    А , казват , че при хитинова обвивка жилото излиза .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    С това преваляване в неделя и понеделник и с тия температури може и да се получат нещата.При нас слънчувката е Пионер и Джента.Миналата година беше Пионер и пусна добре,макар че една-две седмица преди това ги бяха изтровили.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Два дена поработихме пак яко на пчелина/може и да се е усетило/.В събота бях решил да правя отводки,но се отказах бързо бързо след като видях две 20 дневни отводки да ги разграбват.След бърз преглед на 14 дневните останах малко изненадан.На втора рамка 2 големи гравирани маточника и 1 на 3та малък.Друга година минимум 7-8 е имало на двете рамки.Другото лошо нещо е,че 1/2 от меда във втория магазин който беше 15-20% запечатан го няма.Рязко намаляване на пчелата,че бях принуден да махна единия магазин.В неделя коренно различен ден за пчеларстване.Пчелите работеха като за световно никакви опити за кражби/обядвахме спокойно/.Още нещо интересно наблюдавам от доста време.Не виждам акар по пчелите което ме притеснява много.В Елена колеги почнаха да махат магазините което е също ново явление за сезона.И там се оплакват от рязко изчезване пчели.

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    Събота и Неделя въртях слънчогледа Доста работа падна, от сутрин до вечер, но пък въпреки градушката съм доволен от добива
    Чета по-горе че колеги се оплакват от намаляване на пчелите - при мен същото, но това си е нормално като се има в предвид че в обилна паша маточника се блокира, съответно майката снася много по-малко поради липса на свободни килийки, а летящата пчела се губи в медосбора - де от старост де от климатични и други причини.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •