Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 96 от 419 ПърваПърва ... 46869495969798106146196 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 951 до 960 от общо 4190
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Вярвам ти. Стана ми чудно само, че никой няма в района, а ти имаш.
    Преди доста време /може би година/бях писал някъде в тези забавачница,че някои хора/не пиша човеци/ пишат и след ден–два са забравили какво са писали.Следващото писане е пълен анти под. Мен ме жигосаха/не помня колко дена/ ,че съм конфликтна особа.Е .е,.....е,сега ще ги слушате,ще им вярвате,ще се съгласявате и ще купувате това което Те продават,защото чрез техните продавани атрибути пчелите не се роят,дават веднъж 20 кила на чорбаджията,втори път –20 КИЛА ЗА ТЯХ и трети път........к,во беше,а,даааа–текна манатааааа.Да,ама само за мен.Другите в Странджа не ползват това което продавам за пчелите.Затова са със слаби,недоразвити с–ва.А..аааа,забравих момчето, от къде беше.То също ще изкара хубава мана,нали е с мойте продукти,я.Е..ех,Слънчо,Слън чо,защо ли не можем да си кютаме и да се гъргоркаме.Ама,как да е ,мога да си почивам 2–3 месеца,пък и сега работа много.

Наблюдател
    Регистриран
    14.09.2016
    Пчеларски район
    с.Веселие
    След краткото ми чиракуване при Tartу* затвърдих базовите си познания да различавам запечатания мед от пило ( + още нещо ). Докато тече моят първи активен пчеларски сезон, считам за нормално по това време да имам нужда от центрофуга. Поради скромния ми опит е трудно да обменям информация с местни пчелари, отхвърляйки всяко мое твърдение, последвано от съвет *да чета книги и гледам снимки в интернет*. С недоумение се примирих, че това което виждам на пчелина на Tarty е "невъзможно" а аз просто имам прекалено много пило.

P.S. Надявам се скоро да се сдобия с центрофуга за мед. :D

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Гогол-кът не вярваш пробвай защо трябва да обиждаш и да пишеш неща в които не си сигурен,уж от Ямбол сте готини хора.Забавачница било в форума,еми махни се не те караме на сила да седиш!!!!!Лично аз съм страшно доволен от форума научих много от колегите,запознах се с някои и лично, помагаха ми когато имах проблеми.
    Този пост е редактиран от Rado76; 30.06.2017 в 07:35. Причина: допълнение

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Преди доста време /може би година/бях писал някъде в тези забавачница,че някои хора/не пиша човеци/ пишат и след ден–два са забравили какво са писали.Следващото писане е пълен анти под. Мен ме жигосаха/не помня колко дена/ ,че съм конфликтна особа.Е .е,.....е,сега ще ги слушате,ще им вярвате,ще се съгласявате и ще купувате това което Те продават,защото чрез техните продавани атрибути пчелите не се роят,дават веднъж 20 кила на чорбаджията,втори път –20 КИЛА ЗА ТЯХ и трети път........к,во беше,а,даааа–текна манатааааа.Да,ама само за мен.Другите в Странджа не ползват това което продавам за пчелите.Затова са със слаби,недоразвити с–ва.А..аааа,забравих момчето, от къде беше.То също ще изкара хубава мана,нали е с мойте продукти,я.Е..ех,Слънчо,Слън чо,защо ли не можем да си кютаме и да се гъргоркаме.Ама,как да е ,мога да си почивам 2–3 месеца,пък и сега работа много.
    Тебе те жигосаха щото не пишеше по темата а обиждаше Хората за правопис и други косури които ги има само в твоита главичка и молко ти е било щото маи пак виждаш само в черно,гъргоркои си и си кютаи ама не можеш злобата те яде.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз заставам на страната на Гогол по причина ,че все по малко пчелари от неговият ранг пишат тук.Вярно и аз по научих нещо във форума,но някой път прекалям със забавленията.Затова е форума всеки да си изкаже мнението.Тук съм забелязал от доста време,че някой ако има по различно мнение и мислене от основния електорат на форума го изяждат с парцалите.Не сте ли се питали защо г-н Матеев не пише вече по разни теми за пчеларите.Пише нещо и хоп 3,4 го оплюят на бърже.Типично по български.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Аз заставам на страната на Гогол по причина ,че все по малко пчелари от неговият ранг пишат тук.Вярно и аз по научих нещо във форума,но някой път прекалям със забавленията.Затова е форума всеки да си изкаже мнението.Тук съм забелязал от доста време,че някой ако има по различно мнение и мислене от основния електорат на форума го изяждат с парцалите.Не сте ли се питали защо г-н Матеев не пише вече по разни теми за пчеларите.Пише нещо и хоп 3,4 го оплюят на бърже.Типично по български.
    Не му обръщайте внимание, той може да е на години, но в иновациите в пчеларството има още жълто около устата.
    Друмев, я напиши тук на всички, че имаш кошери с по 15-16 рамки пило и вадиш по 80 кг мед от кошер, да види Гогол, че има и други като мен и дори кошерите им са дървени, а не по телефона да ми казваш, че никой не ти вярва и те изкарват лъжец.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Тук си прав аз и за това като пиша трудно се разбирам,че иначе никой не ми вярва ако ме разбере.
    Твоята система е хубава,но за тия които могат да работят с нея.Аз пробвах тая година нещо подобно но направих 4-5 грешки.Което ми загуби по голям добив.
    ГРЕШКИ
    1.Не знаех ,че след като се качи майката горе трудно ще слезе доло.
    2.Отнемане на пило от втория корпос постоянно с мисълта че майката снася и доло.
    3.Липса на ХР
    4.След сваляне на майката в долния корпус не знаех,че ще пълни първо МЕД само във втори корпус
    и още няколко грешки.
    Системата ти е добра и то много за правене на пило,но има недостатък,че трябва да си млад и здрав.Тоя втория корпус ако е пълен с мед си трябват поне двама човека/БЕЗ КРЪСТ ОСТАНАХ/

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Хахаха Друмев, аз от началото на годината повтарям, че минавам на Фарар, защото с малките магазини има само плюсове. В книгите всичко си пише, но освен дс четеш, трябва и да го осмисляш защо е написано така. Най важното си остава пробите на личния пчелин, защото на всякъде е различна пашата и достигане на заветните 6 кг пчели за главната паша. Не ме оставяй само аз да пиша, защото като прочетат едно и.също нещо от двама души по може да се замислят, че е постижимо и да пробват.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Големите пчелари имат и други номера които не казват за тях.Вчера май ти писа,че имало колеги по 80кг рапица до тук но неказват тайната си как го постигат.С убиване на една майка по погрешка в 10 рамков ДБ може и да съм я открил.В момента имам кошер с 2 магазина и близо 60-70кг мед от липа в него.Притока на нектар за 2 дена е близо 5-6кг.Който не вярва да дойде на Бояна и да се увери с очитеси.Преди това съм извадил 10 рамки на акацията от него.
    Да допълня това е миналогодишен РОЯК който се настани сам в кошера.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Това е инфо от Дамян, бях го накарал да разпита кой е най големия добив от рапица в Варненска и Добричка област и това беше отговора. При положение, че повечето пчелари вадят по двайсетина кг от рапицата бях любопитен да разбера до колко може да стига добива.
    Големите пчелари не, че не казват, казват хората, но никой не им вярва, защо да слушат подигравките на другите и злобните им коментари.

Страница 96 от 419 ПърваПърва ... 46869495969798106146196 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •