Всичко е стратегия.И ако ти се получат нещата си биеш в тавана д-то.
Всичко е стратегия.И ако ти се получат нещата си биеш в тавана д-то.
Брат ми пчеларства в подобен район, но има няколко дерета и гора на 1,5 км. Про него с тия ДБ дето ги има е същата работа, роене до припадък на рапицата. Не ми се е отдала възможност да приложа моя метод на работа(с мойте кошери)при него, за да видя какво ще се получи. Във Варненския район се говори за пчелар добиващ по 80 кг само от рапицата, но не казвал какво прави хайаха.
Не си прав тук Янчо.Ако искаш рапица да вадиш трябва да подхраниш рано.Аз моите преди 1март никога не съм ги отварял камоли да ги подхраня.След няколко години тровене/когато пръскаха със самолети/Стигнах до заключението,че при мен не трябва да са развити за рапица пчелите,а да се развиват на рапицата за акацията.Тая година пък научих друго не ми трябва рапица да ги развия за акацията.Трябва ми да не ги тровят.Който ме разбрал разбрал.![]()
Моето обяснение е заради няколкото вкарвания на нектар по различно време,но това е моя теза.
Дака навсякаде има много НО, затова всяка година експирементираш или палиш къщата на няколко арендатора или трепеш наред, после ги лежиш 30 год и излизаш щастлив хахаха
В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))