То и при други сигурно е така ами си траят.Да не се излагат като мен.Да взема утре да ги снимам маточниците да видим дали са за самосмена или роеви.Но надали ще се включат в дебата много стари пчелари.
![]()
То и при други сигурно е така ами си траят.Да не се излагат като мен.Да взема утре да ги снимам маточниците да видим дали са за самосмена или роеви.Но надали ще се включат в дебата много стари пчелари.
![]()
Джеймс Фенимор Купер«Последний из могикан»
Робърт Редфорд казва:
Има един прекрасен цитат от Т. С. Елиът – ‘Достатъчно е само да се опитваме. Другото не е наша работа.
Значи, просто не се отказвай. Прави каквото можеш, но не спирай. И определено не давай заден, когато изглежда, че ще успееш.”
П.П. Миналогодишната търтовка дет ми каза Момче имаш време да я оправш ми даде тази година 2 отводки и в момента съм изкарал майката на 2 пити пило и 1 мед и перга да видим какво ще стане. Но все пак и момчетата са прави за заразите ама то кое ли не е.
Този пост е редактиран от Георги 1974; 26.06.2017 в 22:17. Причина: допълнение
Как ще се роят те още се развиват.Виж какъв добив имам над 600м.Тук ги гледам добре,но под 150 метра надморска нещо не ми се отдава, мъчиме.
Пиша 12 рамкова защото е в 12 рамков кошер.Преди няколко седмици намерих 2 маточника в един кошер и ме достраша да не се рои.Отделих майката с 4 пити пило+1 с перга и 1 с мед след една седмица допълних с още 2 излищо и което ми беше артък от един кошер+Допълване на пити с меден венец.След това сложих магазин с 10 основи и 2 стари сега в момента градя 4 и са напълнили старите с мед.Така правя аз 12 рамкови отводки за магазин.![]()
Делта какво ще кажеш за 12 рамковата отводка ще даде ли 10 килца медец.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))