Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 40 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 395
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от batboby Виж публикацията
    Според вас приспиването дали може да прекрати роенето?
    Това е много интересен въпрос! За съжаление никъде не съм срещал (поне аз) информация в тази посока. Но както е казано - "Неведоми са пътищата Господни". Трябва да се направят експерименти. Сега е момента да се пробва с кошер в предроево състояние.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    И докато чакаме резултатите от piper малко новини и от нас. .
    Не знам какъв резултат се очаква от мен,но от 32 сандъчета,в който съм стръскал пчела със зрели маточници за люпене,само 2 са без пчели.Стръсквал съм по един черпак пчели,и се притесняах ,че ще напуснат сандъчето.Поради тази причина търсих етер за да не се върнат в старият си кошер.След стръскването си ги оставих 1 денонощие затворени.При проверката установих ,че няколко бяха прегризали фибрана и влизаха и излизаха през отворите.Та с етер или без,имам заселени 30 броя сандъчета.Но за сега етера ми е излишен.По-късно ще пробвам на нормално семейство да придам майка с етер и ще доложа своевременно.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    При нужда от ДИЕТИЛОВ ЕТЕР за предпочитане е:
    http://www.valerus-bg.com/pdf/reagents_2012.pdf
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Погледни формулите от линка, който дадох и ще видиш, че никъде по веригата на разлагане не се получава райски газ. При амониевата селитра се получава!
    Остави формулите .
    И тук има азот - N и кислород - O.
    Правил съм и с това - KNO3 =

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от piper Виж публикацията
    Не знам какъв резултат се очаква от мен,но от 32 сандъчета,в който съм стръскал пчела със зрели маточници за люпене,само 2 са без пчели.Стръсквал съм по един черпак пчели,и се притесняах ,че ще напуснат сандъчето.Поради тази причина търсих етер за да не се върнат в старият си кошер.След стръскването си ги оставих 1 денонощие затворени.При проверката установих ,че няколко бяха прегризали фибрана и влизаха и излизаха през отворите.Та с етер или без,имам заселени 30 броя сандъчета.Но за сега етера ми е излишен.По-късно ще пробвам на нормално семейство да придам майка с етер и ще доложа своевременно.
    Колега , при тази технология се оставят най-малко 48 часа .Без да използваш химия .
    Този пост е редактиран от delta.e; 12.05.2017 в 17:50.

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Колега , при тази технология се оставят най-малко 48 часа .Без да използваш химия .
    Така е ,но трябва да ходя отново на пчелина,а така ги рестартирам и посещението отпада.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от piper Виж публикацията
    Така е ,но трябва да ходя отново на пчелина,а така ги рестартирам и посещението отпада.
    И , какъв е рестарта ?
    Без да ходиш на пчелина ?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Това е много интересен въпрос! За съжаление никъде не съм срещал (поне аз) информация в тази посока. Но както е казано - "Неведоми са пътищата Господни". Трябва да се направят експерименти. Сега е момента да се пробва с кошер в предроево състояние.
    Да ! Супер въпрос !
    Определено , тук пътищата са в една посока , и то е ясно накъде . Роене - макар и след 10-24 часа .

Наблюдател
    Регистриран
    15.01.2017
    Пчеларски район
    Поп Кралево
    Здравейте на всички колеги.За първи път пиша във форума .имам нужда от етер.Писах на лични на tsc1 но явно не си четем личните...или не знам.4 големи спрея ще ми стигнат,благодаря .......ще почерпя.Междо другото миналата година заселих нов пчелин в една гора ...има 300 400 дка липа,но не иска да цъфти. слънчогледа почна, липа няма.Някой пчеларства ли в подобен район .Как да хвана чиста липа като се засича със слънчогледа?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Чета си личните и не съм те забравил. Но се наложи в последния месец да съсредоточим всички усилия за наваксване на закъснение в производството, получило се поради забавяне на доставката на един от основните елементи за датчиците. Сега вече всичко е в графика и тази седмица пак ще се заема с пускането на серия 250ml флакони с етер.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Страница 24 от 40 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •