При всички намаля колега,но има много излизащо пило и всичко ще в в норм.
При всички намаля колега,но има много излизащо пило и всичко ще в в норм.
Дано да превалява от време на време, че жегата е доста сериозна и ще го опърли набързо.
След последното преваляване деца вече и градят здраво на липата.В балкана липите цъфнаха и наблюдавам голям летеж.При нас най много 10 дена още липа.
При нас липата приключи бързо, в гората и покрай реката, ако е останала някоя, иначе в селото прецъфтя. Тази година липата беше много кратка при нас... Дано има дъждове, че остана малко слънчовка и после само ливада.
В момента прецъфтява едролистната липа, сега идва ред на сребролистната да цъфти, която е най-разпространената всъщност, така че на колегите, които имат масиви със сребролистна липа около пчелините си - наслука през следващите две седмици!
Аз подарих старите ми майки на приятели, те не стават вече, но в пчеларския магазин в Монтана са казали че тази година има 2 пъти повече търсене и не могат да смогнат с майките. Поне да закърпят положението пък после да се оправят. При мен от 45 кошера 6 без майка, 3 имаха по 2-3 хубави маточкика ама другите 3 нищо, даже няма никакви симптоми че нямат майки освем това че няма пило, за това им сложих контрола и там си показа че нямат майки та им придаох от новите.
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 5 гост (и))