Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 59

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ако стръскаш търтовка на земята за да си освободиш инвентар,възможно ли е пчелите да налетят на друг кошер и да убият майката?

Потребител
    Регистриран
    23.04.2012
    Пчеларски район
    Ихтиманска Средна Гора
    Те обикновено налитат на няколко кошера около стария им! Чел съм, че можело-на мен лично никога не ми се е случвало убита майка от налетели пчели на търтовично семейство!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Ако стръскаш търтовка на земята за да си освободиш инвентар,възможно ли е пчелите да налетят на друг кошер и да убият майката?
    На мен не ми се е случвало, според мен е възможно но малко вероятно. Ако е силно семейството което е станало търтовка, го премествам на ново място и така пчелата постепенно налита. И на другия ден вече стръскам каквото е останало.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    На мен ми се е случвало. Когато семействата при които налитат са слаби. Силните семейства не допускат вътре "опасните" пчели. Затова го правя както колегата Nik_m e описал по- горе.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Зависи , на какво разстояние я стръскваш .
    Направи го на 200-300 м. и тогава ще говорим дали търтовките налитат в другите семейства .

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Щом и Делта форс се намеси ще изясним нещата докрай.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Налитането не означава нищо .
    http://prikachi.com/images.php?images/925/9141925r.jpg
    Малкият пчелин в Петров дол .
    При наличие на търтовка , дали налетяха в другите семейства ?

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Налагало ми се е да стръсквам търтовка на земята пред други кошери. Пчелите налитат в другите кошери, като част от тях биват приети, а друга част - убити. Забелязал съм, че по слабо семейство убива по-голяма част от налитащите пчели в сравнение с по-силно. Сега, ако ми се наложи да ликвидирам търтовъчно семейство, преди това бих опитал да му придам майка след третиране с диетилов етер.

Преди години,една търговка след като я стръсках и махнах кошера налетя във съседният и уби неговата майка за това вече не правя такива гимнастики придавам някоя стара майка ако я приемат добре ако не искат проблема се решава с газовата горелка над вечер.Другото според мен е загуба на време и средства

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •