Еми знам ли що не вярваш! Кажи ти, аз от де да знам!
Работата не е за хвалба, щото изкарах акъла на съседите....
Иначе сложих капана преди месец два още, имаше посещения, но после всичко изведнъж приключи. Никой не го посещаваше. Докато преди 2 седмици посещенията пак започнаха. По предната събота бях на село при пчелите и празнихме магазините заради настъпващата липа. Телефона ми звъня няколко пъти, но от работа не гледах даже в началото кой е. Ама накрая вдигнах. Жената една уплашена, вика на тераста черно от пчели, комшиите се изпокрили и не смеели и те да излязат. Като не съм вдигал аз, звъннала на авера да дойде да помогне. Аз съм на 220 км., само я успокоих че няма кой знае какво страшно. Като дошъл авера роя вече се бил прибрал. Затворил му прелката и го занесъл на неговия пчелин. Останали отвън двадеситина пчели които напръскали с малко райд и с това тупортията приключила. Рояка е доста голям на около 5 междурамия и хептен е изкарал акъла на всички. Та затова писах че лично аз, на терасата повече капан не слагам.
Общо взето не е за хвалба много, та затова и не съм писъл подробно...
Специално за Делта утре ще турна снимки на капана и почистването което правиха разузнавачките дни преди да дойде рояка.![]()