Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 29 от 70 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 281 до 290 от общо 692
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от rimisark Виж публикацията
    Дошъл ми е пореден рой. Пак в капан, в който преди 10 дена дойде рой, който преместих и оставих капана на същото място.
    Точно така се прави с ловушките .
    След първият рой я отнемаш и залагаш веднага .

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от darkvr Виж публикацията
    На кой етаж си колега? Та ги къцаш така на терасата
    Първи. На 7-8 метра от кота нула.
    Миналата година пропуснах, тая пак сложих една къщичка. Ей така, за бъзик с фамилията. Имаше една две седмици калабалък, разузнавачи, разправия между разузнавачи и досадници разни, но няма улов. Не съм ползвал примамки и миризми, единствено прополис.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Мдаа, и аз като колегата Йорданов, сложих тази година един капан на терасата във Варна, ет. 2, ей тъй на базик. Само че като дойде роя, комшиите почнаха да събират багажа и да бягат...
    Втори път няма да повторя, че ще получи някои комшия уплах и страхова невроза от инсекти!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Хахааха, тия снимки дет ги коментираме от по-миналата година - имаме отдолу нещо магазинче ли е, работилничка ли и аз не знам - та като дошъл рояка, наемателя звъни на пожар на jordanova, тя ме набира по тревога, аз подскачам на стола, ти - с твойте измишльотини, ше викат 112, пожарни линейки не знам си кво... Бе чакай успокой топката, тва са кротки същества, не пречат на никого и так далее кат си дойда сичко ще е ОК. И таз година имаше мърморкане, ма как да е, няма рояци засега, хаха.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Хахааха, тия снимки дет ги коментираме от по-миналата година - имаме отдолу нещо магазинче ли е, работилничка ли и аз не знам - та като дошъл рояка, наемателя звъни на пожар на jordanova, тя ме набира по тревога, аз подскачам на стола, ти - с твойте измишльотини, ше викат 112, пожарни линейки не знам си кво... Бе чакай успокой топката, тва са кротки същества, не пречат на никого и так далее кат си дойда сичко ще е ОК. И таз година имаше мърморкане, ма как да е, няма рояци засега, хаха.
    Няма да се притесняваш от такава ситуация .
    Желая ти успех .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Мдаа, и аз като колегата Йорданов, сложих тази година един капан на терасата във Варна, ет. 2, ей тъй на базик. Само че като дойде роя, комшиите почнаха да събират багажа и да бягат...
    Втори път няма да повторя, че ще получи някои комшия уплах и страхова невроза от инсекти!
    Колега nikawr , не вярвам на нито една твоя дума .
    Защо ли ?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Градски напиши разказ Delta.e

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз мога да се похваля днес отново отбелязах точка и то в центъра на София,по точно Красно село.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Браво !
    Не съм далеч от истината , че до една година си спец .

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Колега nikawr , не вярвам на нито една твоя дума .
    Защо ли ?
    Еми знам ли що не вярваш! Кажи ти, аз от де да знам!
    Работата не е за хвалба, щото изкарах акъла на съседите....
    Иначе сложих капана преди месец два още, имаше посещения, но после всичко изведнъж приключи. Никой не го посещаваше. Докато преди 2 седмици посещенията пак започнаха. По предната събота бях на село при пчелите и празнихме магазините заради настъпващата липа. Телефона ми звъня няколко пъти, но от работа не гледах даже в началото кой е. Ама накрая вдигнах. Жената една уплашена, вика на тераста черно от пчели, комшиите се изпокрили и не смеели и те да излязат. Като не съм вдигал аз, звъннала на авера да дойде да помогне. Аз съм на 220 км., само я успокоих че няма кой знае какво страшно. Като дошъл авера роя вече се бил прибрал. Затворил му прелката и го занесъл на неговия пчелин. Останали отвън двадеситина пчели които напръскали с малко райд и с това тупортията приключила. Рояка е доста голям на около 5 междурамия и хептен е изкарал акъла на всички. Та затова писах че лично аз, на терасата повече капан не слагам.
    Общо взето не е за хвалба много, та затова и не съм писъл подробно...
    Специално за Делта утре ще турна снимки на капана и почистването което правиха разузнавачките дни преди да дойде рояка.

Страница 29 от 70 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •