Искам да ви информирам какво е положенитео към днешна дата:
ОТВОДКИ:
Експедирането на готови отводки тече непрекъснато, но с по-бавни темпове от това, което е било през други години. Средно на ден се експедират по 50-60 отводки, а броя на всички останали неекспедирани отводки в списъка е около 1000. Това означава, че в следващите 20 дена всички останали клиенти ще си получат отводките. Тоест тука положението е овладяно и с известно закъснение всеки един клиент ще бъде удовлетворен.
МАЙКИ:
Ситуацията с майките продължава да бъде меко казано ТРАГИЧНА. Не искат да се оплождат и това е. Вчера от около 160 проверени нуклеуса, на които им беше дошла датата, излязоха само 20 майки. Това прави само 12.5% оплождане. Не знам какво да кажа, още повече че времето продължава да е студено и дъждовно. Тоест продължава дългата последователност от дни, през които майките не могат да излитат на брачен полет.
Миналата година през месец май също беше държдовно, и оплождането също беше много нисък процент, но през юни започнаха слънчевите дни и майките се оплождаха на 80-90%. И така с малки изключения продължи чак до септември. Тази година хубавото време все още не е започнало, и по всичко изглежда, че ще е тотална катастрофа за майкопроизводството.
За клиентите с майки мога само да ги посъветвам да си търсят алтернативи от майкопроизводители от по-южните и топли региони на страната. Друго не знам какво да кажа. Може и при мене да се оправят нещата, но това зависи от ГОСПОД, а не от мене. Ако той пожелае, ще мога да експедирам по 50-100 майки всеки божи ден. Ако не - ще продължават да излизат само по 50 майки на седмица, и да се чудя как да ги разпределям на клиенти, чакащи 1000-2000 майки и звънящи ми всеки ден.