Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 473 от 683 ПърваПърва ... 373423463471472473474475483523573 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,721 до 4,730 от общо 6828
    Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    Нямам за жалост изградени рамки за магазина, те първа започвам. Днес ще сложа 10та рамка и магазина с 10рамки. Длъжно ли е да ги лъжа някак да се качат горе? Да напръскам със сироп рамките или да кача някоя с пило?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз не бих сложил 10та за градеж ако искам да ги кача в магазина.Бих отнел една,а може и да не отнема,с преградна дъска на 8-9 пак ще си работи.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Аз не бих сложил 10та за градеж ако искам да ги кача в магазина.Бих отнел една,а може и да не отнема,с преградна дъска на 8-9 пак ще си работи.
    Става и с преградна дъска на 10та позиция, зависи как е пашата и по-точно кога е главната паша.
    Така правя аз с отводките за да хвана слънчогледа - развивам до 9 рамки и слагам на 10та позиция преградна дъска. След това наесен зазимявам като вадя преградната дъска и центрирам 9те рамки в средата за да има малко разстояние от двете страни на гнездото.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Колеги кажете как да немеря майката в едно семейство?Явно се бяха изроили понеже нямаха прясно пило и майка а само запечатани маточници и пило.Оставих два хубави.Излюпиха се преди 15 дни,но пило все още няма.Придадох майка бухат я не я приемат.Рамка прясно пило,маточници не правят. Със аверчето от три дни по едни час се зверим в тез рамки и не можем да я намерим.Някво джудже ли какво става ..........
    П.с. Прегледа винаги е след седем вечерта ако оназ евентуално е на брачен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Ако кошерът е на два корпуса , подпуши малко през входа и след 10 минути ще я намериш във вторият корпус на средните рамки .

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Тц,дадан е.И пилото се налюпи и вътре има толкова мн пчела,че и да е белязана незнам дали ще я видя камо ли тази която ми се крие.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Изчакай да се оплоди и тогава няма да е нужно да я търсиш
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от БоянГ Виж публикацията
    Тц,дадан е.И пилото се налюпи и вътре има толкова мн пчела,че и да е белязана незнам дали ще я видя камо ли тази която ми се крие.
    Така е когато не се знае какво се търси. Опит трябва. Значи като се оплоди и започне да снася ще се поуспокои. Веднъж като я намерите, а тя е доста по едра от пчелите и търтеите, просто не прибирайте питата веднага, а я погледайте повече време. Тя ще се мести, но вие си направете тренировка на зрението като я търсите по питата. Като се запечата вида и веднъж по нататък ще е вече лесно.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от qnkov90 Виж публикацията
    Нямам за жалост изградени рамки за магазина, те първа започвам. Днес ще сложа 10та рамка и магазина с 10рамки. Длъжно ли е да ги лъжа някак да се качат горе? Да напръскам със сироп рамките или да кача някоя с пило?
    Що ми се струва, че този въпрос съм го срещал преди седмица. Явно така -профилактично си питаш, за затвърждаване на знанията.

Наблюдател
    Регистриран
    09.05.2017
    Здравейте колеги,
    преди около 20 дена направих една отводка, на която придадох зрял маточник.
    след няколко дена като проверих маточника беше унищожен, след това пак придадох маточник и пак беше унищожен
    после реших да му придам рамка с млади личинки за да си маправи само маточници,резултата беше само един започнат маточник което също го унищожиха след няколко дена
    как да постъпя с отводката?

-да му придам ли нова рамка с млади личинки (за маточник и дали това може да предотврати търтовката)
    -имам една оплодена млада майка(страхме е че ще я убият)
    -имам стара майка която искам да я сменя (да я придам ли нея)?

моля за съвети

Страница 473 от 683 ПърваПърва ... 373423463471472473474475483523573 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 31 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 31 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •