Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 85 от 419 ПърваПърва ... 3575838485868795135185 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 841 до 850 от общо 4190
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    При мен пък в събота се работеше много добре с пчелите. След 11 часа дъжда спря и остана облачно с лек ръмеж от време на време. Пчелите учудващо спокойно и с голям летеж. Не налитат да жилят и си гледат тяхната работа, аз моята. Доволно отхвърлихме работа. Но неделя, ох неделя, въпреки по-хубавото време, само като отхлюпим кошер и ни мятаха. Много настървене за бой бяха, едвам смогнахме да наредм малко магазинни пити на тези кото бяха напълнили магазина.
    Направиха ни на таралежи....
    Интересна работа, акация няма от 2 седмици, липата още не е цъфнала, а мъкнат нектар и прашец яко. Аре прашеца от лозята, щото цъфтят, а нектара от де?
    Вече втора-треата година между акацията и липата имаме паша, а не мога да разбера от какво е. Гората и реката са наблизо, има и ливади... Незнам почнах да си мисля, че е детелината от ливадите. Меда е светъл един такъв...
    Важното е, че има приток на нектар и другата седмица извъртам де що има по магазините и да "влиза" липата!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    От детелината е, поне при мен е от това.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Вчера на пчелина,времето беше супер,голям летеж и мъкнене на нектар и прашец.При мене свърши акацията извъртях е на 25.05. но изненада голяма силните кошери са почти с пълни магазини пак,поразходих се из селото ,събират яко от Драката,Аморфата и ливадните чудесии които са в силата си.Тази неделя въртим и чакаме с пълна сила липата при насЧаках и отдавна един кошер да си пусни маточници ,с малко помощ от мене и намерих 3 чудесни маточника запечатани,хоп още три нови отводки взеха да посвършват новите кошери,ще се наложи да се правят нови

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Прашеца при нас е разнороден.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Е, и аз за първи път вадих мед. Като за начинаещ е добре, имам кошер, който пусна два корпуса /20 пити/, чудесно пълни с акация. Има и такива ,в които нищо няма за пчеларя. Като цяло досега - 7 кг от кошер. За вас може да е нищо, но за мене е нагледно обяснение какво е трябвало и какво не е трябвало да правя. Занапред само с ханеманова решетка и т.н. В неделя гледам, имаха някаква паша и здраво носят прашец. Ще ги видя, след като се изроиха, какви ще ги вършат.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Гърми,трещи и вали.Дядо боже май доста ни е сърдит.Температура 20 градуса.Липата почна тук таме да цъфти,дано се по стопли малко,че пак на прашец ще я караме.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Гърми,трещи и вали.
    Тази година ще скочи цената на инверта, а на меда.....какво беше това мед?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    А какво е това инверт?Като пишете за него може да засегнете някой от простолюдието не просветен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Друмев при тебе в Златарица,както чета по-горе от поста ти яко те е валяло.При мене в Паскалевец на пчелина слаба работа,само понамокри няколко пъти,времето го дават от утре да се оправя и да се стопля.Чакаме липата с пълна сила и празни магазини))

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Само да не ги е стресирал св Илия децата,че днес пак треска здраво.Като гледам прогнозата мед от липа след 2 седмиции.Аз не се надявам много на нея защото 2015,2016 нямаше и за една филийка.

Страница 85 от 419 ПърваПърва ... 3575838485868795135185 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •