Здравейте .Аз съм нов във форума. Искам да споделя един проблем който който се появи в пчелина ми тази година . Проблема е че семействата залагат маточници за самосмяна и като се излюпи новата майка я убиват ако не веднага ,то на следващият ден .Някой разрушават другите заложени маточници преди да я убият ,други не ,но така или иначе убиват и следващата по ред която се излюпи . Незнам какво става . Лошото е че не е само един кошер а шести вече по ред . Освен това направих отводки 12 на брой и предадох маточници от тези кошери ,но и отводките трепат новоилюпените майки . Някой от тях убиха не само майките от придадения маточник ,но и тези дето се излюпиха от спасителните които сами заложиха .Незнам какво се случва . Такова нещо до сега не е имало . Новоизлюпените майки пищят странно . Преди два дни затворих една такава майка в клетка и я оставих в кошера на отводката . Днес я освободих . Стори ми се спокойна и вече не пищеше така ,но ще гледам утре дали не са я учистили . Ако някой се е сблъсквал с този проблем моля да пише .

Цитат