Най на края нещо хубаво тази година. Днес прегледах отводките, от 50 само 2 загубени майки и 8 неоплодени. Тчоно имах 1 кошер в роево та взех маточници за 2та, перфектна работа
Всчки бяха тамън пронесли, оплодили са се след лошото време, тези дни на пчелина е било 18+. 1 кошер е ройл, но аз направих глупост и се очакваше та го обединих с едно помощно семейство, няма кой да го чака сам да се въстановява. И така, ако задържи времето нещата ще се оправят. Ако се сетя ще снимама някоя майка да видите какви са ми хубави и послушни![]()
Не знам дали е добра или лоша новина, но вчера извадих първя мед за сезона. Уж трябваше да бъде акация, но уви оказа се някакъв букет с бледо жълт цвят, нямащ нищо общо с истинската акация и съответно с нейната цена. Но какво да се прави, каквото дал Господ това вадиме, жалко за големите надежди за чиста акация. Дано поне оплождането на младите майки мине в рамките на нормалното, че иначе трябва да се връщам половин сезон назад...
То чиста акация има само на пазара. Чиста та направо като момина сълза. Като я видя и направо бих заредил машината...Иначе и при мен извадения е с жълтеникав отенък, но досега винаги са го плащали за акация. При пробите се броят полените акация, за да го признаят и платят за такъв. С оплождането чакам една по-голяма партида около 12 юни да пронесат, та ще видя какво е положението с оплодените, завърнали се и снасящи майки. Храна към момента имат Има и лек принос. Храня отводките 25-26 на бр. все пак трябва да се включат за слънчогледа.
Keep Walking...
Отивам в Одрин,някой искали нещо?
Този майтап не го разбрах. Градушката не е приятно нещо съсипа разстенията, но всичко се въстановява така е в природата. Най ме беше яд за асмите че ги изчупи на 90% а за 1ва година щяха да раждат, но сега изкараха спящите пъпки. Иначе тогава май не бях направил отводките или тамън ги бях сформирал.
Този пост е редактиран от Nik_m; 03.06.2017 в 18:38.
Тия майки тичат и няма снимане, вътях рамката и снимах, ама сам е много неудобно. Понеже е скоро оплодена и бяга все едно е на състезание а и се крие, срамежлива.
Това е най хубаватаз снимка, но не струва и тя.
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))