Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 362 от 677 ПърваПърва ... 262312352360361362363364372412462 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,611 до 3,620 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    600хил кошера,но от тях колко са с магазин?Отводките също са пчелни семейства,не знам дали оплодните съндичета се броят също,но щом имат майка би требвало да са пчелни семейства.
    Това сигурно са само регистрираните семейства без значение дали са 12 или 6 рамкови. а колко още има не регистрани но и те бълват продукция на пазара при добра година което също определя изкупната цена.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Най на края нещо хубаво тази година. Днес прегледах отводките, от 50 само 2 загубени майки и 8 неоплодени. Тчоно имах 1 кошер в роево та взех маточници за 2та, перфектна работа
    Всчки бяха тамън пронесли, оплодили са се след лошото време, тези дни на пчелина е било 18+. 1 кошер е ройл, но аз направих глупост и се очакваше та го обединих с едно помощно семейство, няма кой да го чака сам да се въстановява. И така, ако задържи времето нещата ще се оправят. Ако се сетя ще снимама някоя майка да видите какви са ми хубави и послушни

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Не знам дали е добра или лоша новина, но вчера извадих първя мед за сезона. Уж трябваше да бъде акация, но уви оказа се някакъв букет с бледо жълт цвят, нямащ нищо общо с истинската акация и съответно с нейната цена. Но какво да се прави, каквото дал Господ това вадиме, жалко за големите надежди за чиста акация. Дано поне оплождането на младите майки мине в рамките на нормалното, че иначе трябва да се връщам половин сезон назад...

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Най на края нещо хубаво тази година. Днес прегледах отводките, от 50 само 2 загубени майки и 8 неоплодени. Тчоно имах 1 кошер в роево та взех маточници за 2та, перфектна работа
    Всчки бяха тамън пронесли, оплодили са се след лошото време, тези дни на пчелина е било 18+. 1 кошер е ройл, но аз направих глупост и се очакваше та го обединих с едно помощно семейство, няма кой да го чака сам да се въстановява. И така, ако задържи времето нещата ще се оправят. Ако се сетя ще снимама някоя майка да видите какви са ми хубави и послушни
    Браво Ник , след тази градушка при теб .

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Не знам дали е добра или лоша новина, но вчера извадих първя мед за сезона. Уж трябваше да бъде акация, но уви оказа се някакъв букет с бледо жълт цвят, нямащ нищо общо с истинската акация и съответно с нейната цена. Но какво да се прави, каквото дал Господ това вадиме, жалко за големите надежди за чиста акация. Дано поне оплождането на младите майки мине в рамките на нормалното, че иначе трябва да се връщам половин сезон назад...
    То чиста акация има само на пазара. Чиста та направо като момина сълза. Като я видя и направо бих заредил машината... Иначе и при мен извадения е с жълтеникав отенък, но досега винаги са го плащали за акация. При пробите се броят полените акация, за да го признаят и платят за такъв. С оплождането чакам една по-голяма партида около 12 юни да пронесат, та ще видя какво е положението с оплодените, завърнали се и снасящи майки. Храна към момента имат Има и лек принос. Храня отводките 25-26 на бр. все пак трябва да се включат за слънчогледа.
    Keep Walking...

Автор
    Регистриран
    11.11.2016
    Пчеларски район
    Айтоско
    Отивам в Одрин,някой искали нещо?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Браво Ник , след тази градушка при теб .
    Този майтап не го разбрах. Градушката не е приятно нещо съсипа разстенията, но всичко се въстановява така е в природата. Най ме беше яд за асмите че ги изчупи на 90% а за 1ва година щяха да раждат, но сега изкараха спящите пъпки. Иначе тогава май не бях направил отводките или тамън ги бях сформирал.
    Този пост е редактиран от Nik_m; 03.06.2017 в 18:38.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    То чиста акация има само на пазара. Чиста та направо като момина сълза. Като я видя и направо бих заредил машината... Иначе и при мен извадения е с жълтеникав отенък, но досега винаги са го плащали за акация. При пробите се броят полените акация, за да го признаят и платят за такъв. С оплождането чакам една по-голяма партида около 12 юни да пронесат, та ще видя какво е положението с оплодените, завърнали се и снасящи майки. Храна към момента имат Има и лек принос. Храня отводките 25-26 на бр. все пак трябва да се включат за слънчогледа.
    То на пазара от 1 тенекия мед правт и акация, и липа и билков. Какво правят не знам но това ми го е качал човек които с това се занимава.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    То на пазара от 1 тенекия мед правт и акация, и липа и билков. Какво правят не знам но това ми го е качал човек които с това се занимава.
    Абе човек като им види на някои маси на пазара "акацията", направо да им завиди. То има, има, ама чак пък толкова...и ние кошери гледаме и ние мед вадим.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тия майки тичат и няма снимане, вътях рамката и снимах, ама сам е много неудобно. Понеже е скоро оплодена и бяга все едно е на състезание а и се крие, срамежлива.
    Това е най хубаватаз снимка, но не струва и тя.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри WP_20170603_14_32_05_Pro.jpg‎  

Страница 362 от 677 ПърваПърва ... 262312352360361362363364372412462 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •