Не се занимавай с тия решетки.... Дори да осемени майката 2-3 пити в магазина, пилото там ще привлича пчелите. Все едно както се вдига плодникова пита през магазина.
Не се занимавай с тия решетки.... Дори да осемени майката 2-3 пити в магазина, пилото там ще привлича пчелите. Все едно както се вдига плодникова пита през магазина.
Стига бе адаш! Направо ме застреля!Благодаря за бързия отговор! Ще изчакам за други мнения и ще опиша и причината да реша да ги пробвам.
На половината от моите преди акацията сложих ханеманови, на другата половина - не. После сложих отгоре корпус с 10 основи и по 2-3 пити с пило без майката, да примамя пчелите горе. След десетина дни махнах решетките, защото, където бяха сложени, нищо не изградиха от новия корпус, а където нямаше ХР - изградиха почти всички основи и ги заляха с нектар. Яд ме е, че дадох толкова пари за пластмасови ХР на Лега, а ефекта от тях в моя случай беше негативен. Като тръгна акацията, ни майка, ни пило видях в горните корпуси, даже рових най-долу, да проверя има ли снесено нещо, защото бях свикнал да гледам пълни рамки с пило и прашец.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Агро, аз ти казах, майката винаги е в корпуса с прясно пило, а той по принцип е най горния :-):-):-)
Хубаво е да ползваш ХР,но при самосмени,роене или др.,може да си вкараш автогол.Ачката преди време беше писал за това,оказа се прав.Младите майки минават през ХР.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))