Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 461 от 683 ПърваПърва ... 361411451459460461462463471511561 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,601 до 4,610 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Да. Аз веднъж когато бях по - глупав, не че сега съм умен така започнах да го пръскам един рояк с вода, че в книгите така пишело, както и ти си прочел, но предполагам не си правил, но все пак даваш съвет. Та така де. Рояка ме изгледа, зачуди се на акъла ми, тегли ми една майна и замина да си виси някъде на друго място. Та извода е: - действай веднага и категорично в затворено пространство./кашон, чувал, тръвна, кошер. Седмия днес го набутах в една три литрова бутилка от Кола - нямаше в какво и това ми попадна под ръка.
    ЕЕ, що толкова грубо? Пръскането с вода се прилага, но не защото така пише, а за да не се разлетят пчелите и паднат анблок в това което искаш. Било чувал, било кутия и т.н. Това с рамките също е много добър метод, защото закачаш рамките и имаш време за следващия рой. Докато се занимаваш с тях първите вече са на рамките и ги прибираш. И двата метода са удачни, въпрос на избор е и можеш да ги приложиш, според мястото, на което се намира роя.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Браво!
    Даката в горите тилилейски капани слага ама мастера ги бере като круши.

И аз съм сложил ябълки,сливи и круши имам,но няма и няма там нищо.
    Но мой да се признае едно нещо,човек е хубаво да има истински приятели.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    ЕЕ, що толкова грубо? Пръскането с вода се прилага, но не защото така пише, а за да не се разлетят пчелите и паднат анблок в това което искаш. Било чувал, било кутия и т.н. Това с рамките също е много добър метод, защото закачаш рамките и имаш време за следващия рой. Докато се занимаваш с тях първите вече са на рамките и ги прибираш. И двата метода са удачни, въпрос на избор е и можеш да ги приложиш, според мястото, на което се намира роя.
    Ако бях използвал метода с рамките сигурно още щях да стоя под едно от дърветата от които днес няма и за час свалих и седемте рояка. Може би трябваше и мантри да им пея или гръцка музика да им пускам? Когато са мокри и ги тръснеш и не умериш точно и като паднат долу, и няма събиране. Хайде два часа престой. Четете и се учете, че днес съм на кеф и съм се поотпуснал малко.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Това с рамките ми харесва, защото може да се окаже, че има роеве, до които не мога да се изкатеря с наличната стълба сутринта. А дълъг прът все ще отсека от гората. Изградени рамки обаче нанайси. Само основи. Ако ги напръскам със сироп, дали няма да ги излъжа на основи?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Ако ги напръскам със сироп, дали няма да ги излъжа на основи?
    Когато роя излита се напива с мед и едва може него да държи в коремчетата си та и сироп да засмуква по път.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ако бях използвал метода с рамките сигурно още щях да стоя под едно от дърветата от които днес няма и за час свалих и седемте рояка. Може би трябваше и мантри да им пея или гръцка музика да им пускам? Когато са мокри и ги тръснеш и не умериш точно и като паднат долу, и няма събиране. Хайде два часа престой. Четете и се учете, че днес съм на кеф и съм се поотпуснал малко.
    Айде сега, нека не си ги мерим.Аз ни мантри знам, ни песни, а и нямам време да чета, а само практикувам . Нека пробва аркадаша и като приключи, да пише.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца

Агро не е зле да имаш май и юни нещо такова на пчелина грози пеизажа ама върши работа.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Това с рамките ми харесва, защото може да се окаже, че има роеве, до които не мога да се изкатеря с наличната стълба сутринта. А дълъг прът все ще отсека от гората. Изградени рамки обаче нанайси. Само основи. Ако ги напръскам със сироп, дали няма да ги излъжа на основи?
    Това с питите е точно за наааай-високите места. Сложи една пита с пило. Пилото ги привлича, нищо че е рояк.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Щом издържаш на 5 ужилвания, не си алергичен. Осъзнай разликата между защитна реакция на организма и алергия. Иначе по правило рой не жили. Нооо има и изключения, както всяко правило.
    От толкова само се подувам локално и ми минава след три дни. При повече развивам тотално зачервяване и обриви на голяма площ и се налага да почвам лечение с хапчета. Кръвния ми тест за алергия излиза като на много алергичен, кожния е на границата между норма и алергия. Исках да повторя кръвния тест, ама пусто не оставам дълго, без да ме заковат поне веднъж, та ще остане за зимата.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Когато са високо пак ползваш чувала с прът. Използва се лък и стрела с въженце, която се изстрелва в клоните пред рояка. На нея има и кука. Дърпа се въженцето и рояка е в чувала. Другия начин е да си пъргав като мен и да се качваш горе и да си ги сваляш пак по един от описаните начини.

Страница 461 от 683 ПърваПърва ... 361411451459460461462463471511561 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •