Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 70

Тема: Пчелояд

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Много са хитри и имат чудесна преценка за опастност. Плашилата и т.н нямат никакъв ефект. Отстрелването на някой от групата дава миментален ефект който се изразява в доста по-висок летеж и заобикаляне на пчелина малко по отдалеч, но продължават да си ловуват край него и съответно ефекта пак е почти никакъв. Намислил съм два варианта за проба да ги прогоня, но все не ми остава време. Единия е да наслагам висящи пчели ( търтеи) на корда с рибарска кукичка 14-18 номер. Съмнява ме да подейства но ако се закачи някой и умре в страшна агония там си мисля, че ще ги наплаши яко. Втория ми замисъл е да раня един и след това да го подложа на невероятни мъчения и да запиша звуците които издава и после да им ги пускам.
    Това с кордата и куките е пробвано, но не върши работа. Със звуците може и за има ефект, но ме съмнява.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Това с кордата и куките е пробвано, но не върши работа. Със звуците може и за има ефект, но ме съмнява.
    И с звуци не става колега е пробвал.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Едно време пчеларите казват че са намирали дупките къдедо гнездят и през ноща са ги запушвали. Но сега никой не прави нищо и положението е трагично голяма инвазия ако и на другите пчелини е като при мен има милиони в България.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Пчеларски район
    Любимец
    Да пчелояда е лошо нещо, но смятам, че лястовичката е в пъти по-голяма напаст.
    За пчелини които са в населено място винаги има от черно-белите пернати през целия ден
    от април до септември. И изобщо не хващат само търтеи както ни успокояват някои. Ето за тази
    напаст трябва да се търси лек. И тъй като те обикалят само около пчелина, където има голяма
    концентрация на пчели, може би има начин. Идеи има, но са малко атрактивни за съседите, .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ndm Виж публикацията
    Да пчелояда е лошо нещо, но смятам, че лястовичката е в пъти по-голяма напаст.
    За пчелини които са в населено място винаги има от черно-белите пернати през целия ден
    от април до септември. И изобщо не хващат само търтеи както ни успокояват някои. Ето за тази
    напаст трябва да се търси лек. И тъй като те обикалят само около пчелина, където има голяма
    концентрация на пчели, може би има начин. Идеи има, но са малко атрактивни за съседите, .
    Лястовиците май наблягат на търтеи (може и на майки), при мен ги виждам основно по време на тяхното облитане . По този повод да ви питам : виждали ли сте как след лястовица летят десетина търтея?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Лястовиците май наблягат на търтеи (може и на майки), при мен ги виждам основно по време на тяхното облитане . По този повод да ви питам : виждали ли сте как след лястовица летят десетина търтея?
    Аз съм виждал ама си мисля че са пчели а не търтей, все едно ги прогонват от пчелина.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз съм виждал ама си мисля че са пчели а не търтей, все едно ги прогонват от пчелина.
    Това е по - вярно.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •