Сигурен ли си,че слънчувката се отчете,защото при нас според мен беше от липата който го бяха оставили в плодника и го умешиха после?
Избягвам да храня защото искам меда да е чист. Давам и сироп само когато ножа опре на кокъл, в момента на част от кошерите запасите са под 5 кг. и няма на къде. Така че съм сигурен че няма да складират нищо.
А да ли ще е чист ако храниш сега?Бай Капин буреняка винаги е казвал,че плевелите много пъти са хранили пчеларите.
Има една приказка,,няма да е все така,,,а аз имам една по убава,,последните ще станат първи а първите окъпани в кърви,,мисленето е голяма рабодата да знаеш.
Ако си знаеш силата на семейството може лесно да сметнеш колко им трябва на ден.Така много инвертаджии правят.![]()
Знам силата на всеки кошер, но нали ти казах че не храня и не съм запознат с темата. От пролетта до сега за 50 кошера съм дал само 50кг захар заради нозевита и витмините и утре ще ида да им сипя по 1 хранилка да закърпя положението до понеделник и ако се оправи времето пчелите ще се оправят сами. Есенно време оставям много мед да не храня пролетта, но запасите свършиха в това лошо време.
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))