Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 356 от 677 ПърваПърва ... 256306346354355356357358366406456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,551 до 3,560 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Че зор му е на момчето,затова стиска зъби.Ние с теб с по20-30 кошера лесно се оправяме,ми я ако са 100..и ние ще се зъбим...

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Те може и да мезят,но и произвеждат-я пило,я маточници...Валка не разбра колегата.
    За произвеждане-произвеждат. Във вторник питаш ли ме как в дъжда сцепих два произвели си повечко маточници, а уж ги бях разширил "достатъчно". Утре ще отскоча да си прекарам центрофугата и ще понаправя малко нови позиции за отводките които ги почвам от неделя.

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Добре че при теб има мед и поне знаеш че има за тях, че при мен и без това нямаше нищо та не знам какво ядът в момента. А още 2 дена няма да излизат и после го дават да се оправя.
    За тях има със сигурност, а за мен имаше Това което са запечатили не вярвам да са го налазили, но за другото не знам. Ако положението с храната и приноса в кошерите не е добро, бих започнал да храня. Това което майката го снесе в близките 10-15 дни ще е работна пчела за слънчогледа.
    Keep Walking...

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    И 100 да са не ми тежат. Моята цел е 75. На 3 пчелина.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    И 100 да са не ми тежат. Моята цел е 75. На 3 пчелина.
    71 на един пчелин /друг няма/, редовна смята с почивка в събота и неделя /в отпуск/с ремонт у дома/към края/, слобяване на нови дъна и корпуси, произвеждане на нови майки... та ми идва и в повечко...
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Разбрах аз много добре. Ама не ме кефи как се зъби... Не ме кефи...

Валка твоите като ги гледам май работят само вътре /отводки двумайчини/

Мои те само на роене ги избива.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    За тях има със сигурност, а за мен имаше Това което са запечатили не вярвам да са го налазили, но за другото не знам. Ако положението с храната и приноса в кошерите не е добро, бих започнал да храня. Това което майката го снесе в близките 10-15 дни ще е работна пчела за слънчогледа.
    Не думай че аз утре започвам, днес купих захар и няма как. Все се надявах че няма да се стигне до там, ама този месец 20 дена лошо време, градушката съсипа голяма част от акацията и въпреки многото запаси сега нямат и за тях. А аз понеже ги отслабих да не роят те натиснали яко на пило и това също изисква много храна. Миналата седмица таман започна да има някакъв принос и аха да стабилизират запасите и сега пак само на гуляй

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Щом нямя паша защо првят пило и в нашия регион е така?Аз съм чувал от бай Кръстьо знахаря,че един вид ако изчезва винаги преди да изчезне се мъчи да се запази до последно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Щом нямя паша защо првят пило и в нашия регион е така?Аз съм чувал от бай Кръстьо знахаря,че един вид ако изчезва винаги преди да изчезне се мъчи да се запази до последно.
    1 седмица имаше принос и майките веднага се активизитаха, даже имаше и грубо по 2 пити с нектар. Но това беше, сега много прясно пило и малко запаси и вадене от джоба

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Не знам какви цели имаш,но аз тая година до сега 1кг захар и или инверт не съм им давал.Възтанових като бройка пчелина даже съм на плюс.Но яка хамалогия с рамките.За мед не мисля още,а трябва поне 1,5к да извадя по стратегията ми.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не думай че аз утре започвам, днес купих захар и няма как. Все се надявах че няма да се стигне до там, ама този месец 20 дена лошо време, градушката съсипа голяма част от акацията и въпреки многото запаси сега нямат и за тях. А аз понеже ги отслабих да не роят те натиснали яко на пило и това също изисква много храна. Миналата седмица таман започна да има някакъв принос и аха да стабилизират запасите и сега пак само на гуляй
    Прегледай ги как са на запаси, но ако са зле - храни, храни, храни. Това което сега дадеш ще ти се върне в слъчогледа петкратно. Миналата година по това време при мен бе подобно положението . Бяха гладни. Подхраних, но не достатъчно и с рядък сироп. Резултата откъм добиви бе мърляв, а и на пчела бяха зле. Най -слабия от 7 години 17-18кг от кошер. Отделно акара ги бе натиснал сериозно...Е, не го пожелавам на никой. 2016г ще ми е за обеца на ухото.
    Keep Walking...

Страница 356 от 677 ПърваПърва ... 256306346354355356357358366406456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •