Колега Скутелатор,Благодаря ти,че обърна внимание на Думите ми.Но Аз говоря за точно конкретен период.Момента на снасянето на яйцето до момента на излюпването на индивида.Тогава кажете ми, какви толкова промени в условията има ,че те да повлияят на наследственоста.Гените.Тов а ,което описваш ти е промените на условията на живот на индивида в кошера.Това наистина променя генетичната информация.Има причина.Но каква е причината ,която може да промени тази информация вътре в маточника.Това,че описаното яйце се излюпва през март или през май или през септември,не прави яйцето свищево ,роево или самосменно.То просто е яйце.Зададена генетична информация.Единствено температурния режим може да промени нещо.Но всички знаем кой определя този режим.За изводите ви ще съдя по постовете ви.
Ние сме тези ,които са определили името на това яйце.Но този факт няма нищо общо с качествата.Наследственост е тоза фактор.Тя прави от яйцето елитна майка.Не някакво име.Да, съгласен съм ,че количеството и качеството на млечицето е огромен Фактор.Но аз какво ви посочих?Периода.Той има пряка връзка с това.Въпреки всичко само пчелите могат да кажат дали качество и количество присъстват еднакво при различните категории.За мен лично е така.Това е и сламката за която се хващат разни манталитети.Това е и заблудата.ИЗМЕНЧИВОСТ.Тя ,обаче е резултат от това за което говориш колега Скутелатор.Там наистина си Прав.