Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 453 от 683 ПърваПърва ... 353403443451452453454455463503553 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,521 до 4,530 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Слънчо хората трепат майките на агресивните ти на мързеливите. Все си е трепане иначе логиката ти за стреса я споделям.
    Едно е когато майката не работи качествено и да я елиминираш, а друго е да идеш да ровиш в кошера, да мачкаш пчели и това при неподходящо време, да бучиш с тримера и да удряш с кордата по краката на кошерите, и да очакваш пчелите да стоят на прелката, и да ти се усмихват.
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 21.05.2017 в 07:40.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Не мога да разбера как ги правят тези видеофилмчета в YouTube - без каквото и предпазно облекло, без ръкавици, без пушалки - отварят кошерите, вадят пити, пчелите си ходят по рамките, занимават се с тяхната си работа.
    Иска ми се и моите да бяха така като по клиповете, да мога да си работя с тях без тези костюми и ръкавици.
    Не искам да сменям майките на тези, които имам, много ми харесват, семействата са силни. Само да бяха и по-кротички.
    Силвия,намали адреналина при отварянето на кошера.Пчелите го усещат и се дразнят.Сега работя само по бански на пчелина.Това е моята почивка на море.Изпотя ли се,пущам помпата и хубаво се наквасвам.После те ми обират капките вода по тялото.Ти се страхуваш от тях и те го разбират по адреналина.Костюми,ръкавиц и и други атрибути са ми непознати.Було слагам само февруари–март.Понякога и когато правя отводки от някоя лява/усойница,която много върло си пази гнездото,но и дава много ,много мед./Кротки са,сигурен съм.Намали адреналина.Успех!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз съм много доволен от това което постигнах, пчелите ми са уникални и се работи с кеф с тях. И мед събират и са кротки.
    Оспамихме темата сега някой трябва да чисти.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Ща не ща,пак ще пиша.Ама големи смехории се пишат тука.Че даже и вип майстор ги пише.А си бях помислил че е вътре в нещата.Язък.Че вземи и изтрепи всичките майки на най–продуктивните си с–ва,защото де жилели дири и през скафандъра.Смях в залата Убивам майки наред щом не си изпълняват обязаностите т.е. да снасят максимално много яйца на ден,работнически.Ама дъщерите им жилели.Това е едно от техните задължения–да пазят добре.На теб не ти харесва.Не се занимавай тогава с тях.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Ща не ща,пак ще пиша.Ама големи смехории се пишат тука.Че даже и вип майстор ги пише.А си бях помислил че е вътре в нещата.Язък.Че вземи и изтрепи всичките майки на най–продуктивните си с–ва,защото де жилели дири и през скафандъра.Смях в залата Убивам майки наред щом не си изпълняват обязаностите т.е. да снасят максимално много яйца на ден,работнически.Ама дъщерите им жилели.Това е едно от техните задължения–да пазят добре.На теб не ти харесва.Не се занимавай тогава с тях.
    Лол, това са пълни глупости, защо толкова грозно се преиначават думите на човек. Язък.
    Написах, че съм имал агресивни майки и съм ги подменил с други и от тогава не съм имал проблеми и се рабити с кеф на пчелина, какво лошо има в това. Яд ме е че общувам с такива хора.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз имах такива семейства в началото на април.Вече са кротки.Не съм убивал майка до сега освен ако не ме е ядосала нещо.Имал съм кошери които жилят.Меда съм им го вадил последно.Стигали са до 85кг.То безплатен обяд няма никъде.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При мен положението e това, за да си майка в пчелина, семейството трябва да е кротко и продуктивно. Правя по много майки и във всеки един момент имам по няколко качествени готови за подмяна. Така ще е и за напред, това за мен е топ постижение на един пчелар да имаш работливи и кротки пчели и хич не ми пука за злобата на другите. Ама само как ги измислят да им се чуди човек.
    Този пост е редактиран от Nik_m; 21.05.2017 в 07:32.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Гогол,колега не четеш между редовете ,четеш и възприемаш всичко дословно .Снимаи се как работиш по бански на пчелина малко да се посмеем и да покажеш на начинаещите висш пилоташ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Има доста интересни мнения в темата, не бива нищо да се чисти, всичко е полезно за неопитните пчелари. Понякога дори едно изречение може да те подсети за нещо или да те насочи какво да правиш. Чели сме книжки, имаме много теоретични знания, но практиката е незаменима. Та така, всички мнения са полезни.

Може би сте прави, че вътрешно изпитвам страх, не знам, според мен съзнателно не ме е страх, но може подсъзнателно да е и това да усещат пчелите. Но както няколко пъти споменах, не ме жилят, просто ме наобикалят като смерч. Може да е и заради козметичните препарати, които ползвам - душгелове, ролони, шампоани. Всички вече са силно ароматизирани.

Аз тези майки няма да ги убия ама въобще. Изведаха ми семействата след една много тежка зима, снасят много и хубаво пило, хубави, едри майки, доста пъргави, чернички - мога само да им благодаря, че ми запазиха малкото пчелинче, което имах.

Толкова по въпроса. Да се надяваме, че с времето и аз ще свикна с тях, а и те ще ме приемат. Аз преди да отворя кошер не го опушвам. Използвам пушалката само когато затварям кошера, за да разкарам пчелите, които са по ръбовете, за да не ги мачкам, когато слагам обратно магазина/възглавницата.

Сега имам въпрос.
    Майка ми има цветна градина пред къщата и има навик да събира в купичка остатъка от кафе след еспресото, това, което остава в цедката на машината. И този остатък от напарено кафе го изхвърля в цветната градина, казва, че е добре за цветяте. Във февруари имаше няколко много топли дни, може би 24-25С и тогава в тези купчинки от кафе се събираха много пчели. Изглеждаше все едно се къпят, баба ми казва, че се пъпрят. И бяха много, направо не се виждаше кафето. Знаете ли на какво може да се дължи това и има ли нещо в кафето, което да ги привлича. Сега вече не идват, но тогава във февруари беше пълно с пчели.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Пчелите са пристрастени към кофеина.
    Ако даваш хранилка с захарен сироп и кофеин и хранилка само с захар отиват на тази с кофеина и същевременно танцуват дали от кеф дали да кажат на другите не знам.Кофеин има в доста растения. Сега дали е полезен не знам ама пчелите го обичат.
    Колкото до агресивните семейства твоите не са щом не те жилят, спри козметиката на пчелина а Ник е прав/мое лично мнение/ за супер агресивни семейства/има такива/ и ако имаш комшии не е добре друг е въпроса ако е под влияние на стрес тогава е друга работа.Но е факт че има масови нападения и има смъртни случай лично аз не бих бил нудист на пчелина не съм алергичен ама съм бил в спешното от две ужилвания в кракът едната май ми уцели вена та човек винаги трябва да има едно наум.Успех любимата ми мисъл разбира се не е моя а на Буда е:
    Крайностите са зловредни истината е по средата.

Страница 453 от 683 ПърваПърва ... 353403443451452453454455463503553 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •