Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 27

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    01.04.2014
    Пчеларски район
    Троян
    Как и на каква цена могат да се закупят маточници от вас?

Потребител
    Регистриран
    12.08.2016
    много интересен въпрос

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Малко по позитивно г-н Матеев с тия нерви не само инфаркт може да си докарате.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Г-н Матеев, в договорите, които сте сключили, има ли клауза "форсмажорни обстоятелства", защото в противен случай хората са си в правото. Все пак има хиляди примери за вложени и загубени средства, последния е случая с КТБ. Питам Ви аз, Вие нима не сте били на страната на купувача, в някой от другите си бизнеси? Спомнете си, тогава как сте реагирали. Нима не сте си търсили правото по всички възможни начини. Колегите, в случая купувачите, са вложили средства с надежда, че на среща, ще получат това, за което са платили. Вие искате те да Ви разберат и да Ви влязат в положението, а на тях кой ще им влезе в положението - НИКОЙ, след като трябва да изпълняват условия по други договори (не Вашите). Природа е това ейй, не е производството в цеха и тука математиката е безсилна!

П.П. За уточнение: Аз не съм страна по договор.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Искам да ви информирам какво е положенитео към днешна дата:

ОТВОДКИ:
    Експедирането на готови отводки тече непрекъснато, но с по-бавни темпове от това, което е било през други години. Средно на ден се експедират по 50-60 отводки, а броя на всички останали неекспедирани отводки в списъка е около 1000. Това означава, че в следващите 20 дена всички останали клиенти ще си получат отводките. Тоест тука положението е овладяно и с известно закъснение всеки един клиент ще бъде удовлетворен.

МАЙКИ:
    Ситуацията с майките продължава да бъде меко казано ТРАГИЧНА. Не искат да се оплождат и това е. Вчера от около 160 проверени нуклеуса, на които им беше дошла датата, излязоха само 20 майки. Това прави само 12.5% оплождане. Не знам какво да кажа, още повече че времето продължава да е студено и дъждовно. Тоест продължава дългата последователност от дни, през които майките не могат да излитат на брачен полет.

Миналата година през месец май също беше държдовно, и оплождането също беше много нисък процент, но през юни започнаха слънчевите дни и майките се оплождаха на 80-90%. И така с малки изключения продължи чак до септември. Тази година хубавото време все още не е започнало, и по всичко изглежда, че ще е тотална катастрофа за майкопроизводството.

За клиентите с майки мога само да ги посъветвам да си търсят алтернативи от майкопроизводители от по-южните и топли региони на страната. Друго не знам какво да кажа. Може и при мене да се оправят нещата, но това зависи от ГОСПОД, а не от мене. Ако той пожелае, ще мога да експедирам по 50-100 майки всеки божи ден. Ако не - ще продължават да излизат само по 50 майки на седмица, и да се чудя как да ги разпределям на клиенти, чакащи 1000-2000 майки и звънящи ми всеки ден.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •