Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
Аз не ги разбирам много–много фаците,ама ще се опитам и аз да те посъветвам.Сега,когато цъфти почти всичко,къде култивирано,къде диво,да храниш е грехота.Сега си на 5 рамки,покрити 4 от пчели.Ако имаш сумарно 2 рамки със запечатано пило днес,другата неделя спокойно можеш да слагаш 1 изградена рамка за снасяне/в средата/ +1 основа за градеж до прясното пило,още по–добре м/у прашеца и ново снесените яйца.Винаги дърпам ново снесената пита в краищата.Ще храниш ако няма паша.А края на август ще започнеш да храниш с витамини,отвари,химикали, и др.,като единствената ти цел ще бъде мамашката да снася колкото се може до по–късно.Сега храниш ли,няма да ядеш чист мед.А ти,с тези 5 рамки сега,може да ядеш мед поне от слънчогледа/ако го имаш, разбира се/.Ако имаш само търсещи се медоноси/акация,липа,кестен,''мана''/ ще ядеш мед догодина от твоите кошерчета. Така мисля аз,с моето малко знание.Може и да ти помогне,знам ли?Дано да успееш при отсяването .Успех!
Радвай се, че това което цъфти отделя нектар, че и при други цъфти, но нектар нанай /не знам какво означава това, но съм чул циганите да го казват когато липсва нещо/.