И аз имах такъв ефект на унищожаване на запечатани маточници но си мислех че това се получи от миризмата на маркера с който надписах летвичката при проверката на маточниците.
И аз имах такъв ефект на унищожаване на запечатани маточници но си мислех че това се получи от миризмата на маркера с който надписах летвичката при проверката на маточниците.
Миналата седмица имах запечатени майчила от един кошер. Изрязах 2 слепени един върху друг и ги придадох на една мнооого слаба отводка от миналата година. Преди това извадих работещата майка на отводката в кутийка за около 1 час. Когато придадох майчилата, смачках работещата майка. Тя пусна нещо като течност и тая течност я капнах върху майчилата. Смачканата майка също закрепих върху майчилата. Днес на проверката, имам свободно разхождаща се майка (все още неоплодена вероятно), спокойни пчели, и 3 захранени отворени майчила. Следващата седмица ще има нова проверка.
delta.eМаточниците се слагат при паша в горен корпус или магазин . В предпоследно междурамие .
Тогава , пчелите не ги забелязват и става самосмяна .
Колега, майките, които сменяш на колко години са и предприемаш ли някакви манипулации срещу тях? Интересува ме опитът ти с ДБ.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))