Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 68 от 159 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 671 до 680 от общо 1589
    Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    И аз имах такъв ефект на унищожаване на запечатани маточници но си мислех че това се получи от миризмата на маркера с който надписах летвичката при проверката на маточниците.

Потребител
    Регистриран
    27.12.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    Днес,започнах да подменям майки на със зрели маточници и се чудих по едно време,май ли е или септенври,само да изкарам някоя рамка навън от кошер и моментално тръгват да я обират,досега ги хранех по 2 хранилки на седмица за 8 седмици ми изядоха ушите и в момента съм спрял да храня но егати и гладът който настана,иначе ми изградиха между 4 и 6 основи на семейство
    Колега, може ли да споделиш как подменяш майки със зрели маточници и каква е успеваемостта?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ГАЛДИМ Виж публикацията
    Колега, може ли да споделиш как подменяш майки със зрели маточници и каква е успеваемостта?
    Аз пробвах но процента беше кръгла 0. За това вече работя с оплодени майки там процента е почти 100.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз пробвах но процента беше кръгла 0. За това вече работя с оплодени майки там процента е почти 100.
    Колега Ник , можем да поспорим .

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Колега Ник , можем да поспорим .
    За какво има да спорим, аз казвам че при мен нищо не стана с маточници. Прегризаха ги всички за това вече работя с оплодните сандъчета.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Миналата седмица имах запечатени майчила от един кошер. Изрязах 2 слепени един върху друг и ги придадох на една мнооого слаба отводка от миналата година. Преди това извадих работещата майка на отводката в кутийка за около 1 час. Когато придадох майчилата, смачках работещата майка. Тя пусна нещо като течност и тая течност я капнах върху майчилата. Смачканата майка също закрепих върху майчилата. Днес на проверката, имам свободно разхождаща се майка (все още неоплодена вероятно), спокойни пчели, и 3 захранени отворени майчила. Следващата седмица ще има нова проверка.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    За какво има да спорим, аз казвам че при мен нищо не стана с маточници. Прегризаха ги всички за това вече работя с оплодните сандъчета.
    Маточниците се слагат при паша в горен корпус или магазин . В предпоследно междурамие .
    Тогава , пчелите не ги забелязват и става самосмяна .
    Работата с оплодни сандъчета е друга технология.

Потребител
    Регистриран
    27.12.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    delta.eМаточниците се слагат при паша в горен корпус или магазин . В предпоследно междурамие .

Колега, майките, които сменяш на колко години са и предприемаш ли някакви манипулации срещу тях? Интересува ме опитът ти с ДБ.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    delta.eМаточниците се слагат при паша в горен корпус или магазин . В предпоследно междурамие .

Колега, майките, които сменяш на колко години са и предприемаш ли някакви манипулации срещу тях? Интересува ме опитът ти с ДБ.

Майките , които сменям са двугодишни . Опитът ми с ДБ е голям.
    Аз , работя с плодник ДБ и два магазина ЛР .
    Този пост е редактиран от delta.e; 12.05.2017 в 17:51.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Успяваемоста е 100% на приемане на зрелите матоници,но има понякога брак при брачния полет на майтата,хубаво е кошерите на които ще бъдат придавани маточници да бъдат отделени настрани от другите кошери разхварляни по двора край дръвчета,има добър ефект.

Страница 68 от 159 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •