Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    ... "Абе човек луд ли си" още пръска. Склони ме и бяхме само за снимка. Аз бъркам в тях и вадя пити, а той с чадър пази да не капе в тях и пуши с пушалката. Само нямаше кой да снима. Извъртях две тенекии от 7 семейства, като остана за другата седмица поне още половин тенекия не запечатен. Това от рапица като има и други примеси от акация и нещо друго. Сега акацията влиза в силата си при нас и ще закачим и от нея.
    20170507_174819.jpg
    Още по-забавно е като няма кой да държи чадъра. Тряа да пробваш някой път
    Иначе на мен това ми е любимият мед, май и на всички в семейството. Ще видя тия дни дали се е получило вече.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    15 отводки са готови, още 2дни и ще ги направя всички.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Днеска „сцепихме“ 50 кошера предварително нарочени за цепене, нито един не беше изпаднал в роево състояние, по питите имаше много слаб принос на нектар, но с оглед лошото време напоследък това ми се струва нормално....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Каквото съберат за 2-3 дена,следващите 3-4 дена са вътре и събрания мед-нектар се обръща в пило.Пчелите не успяват да блокират майките,а малкото акация вече е в историята.Ще се надяваме на липа и слънчоглед.Понеделник-вторник ще се правят отводки за успокоение на духовете-евентуални мераци.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес пак ръми от сутринта, седя и чакам да спре да работя .
    Започнах да се люпят строителните рамки, меда в кошерите от 15-20кг. вече е под 5 кг. Синоптиците казват едно ама при мен е друга България. Дъжд, град и студ. Пак отиват нещата към 100% роево, за сега не са ама.....

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Днес навестих кошерите. За десетина дни са направили две-три крачки напред с меда, като по-силните имат по 5-6 почти пълни пити. Акацията сега навлиза в пика при мен, като се надявам в близките дни да се задържи хубаво време. При прегледите намерих два от силните с 7-8 захранени, но незапечатани маточника. Другата седмица ще им хвърля по едно око. Към момента съм умерен оптимист, но изглежда че ще се дръпне по някоя рамка акациика.
    Keep Walking...

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Неоплодени са и ги маркирах после да не се пуля да ги търся. Възможно е това да е грешно решение от моя страна. Занимавам се с пчели от 3г. и се улавям, че не взимам най-правилните решения кагато е минало време. Още някоя година и ще направя гърди.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    Неоплодени са и ги маркирах после да не се пуля да ги търся. Възможно е това да е грешно решение от моя страна. Занимавам се с пчели от 3г. и се улавям, че не взимам най-правилните решения кагато е минало време. Още някоя година и ще направя гърди.
    Маркираните майки ще ги намираш по-лесно, но по време на полета за осеменяване, и птиците ще ги намират по-лесно. Това съм го чел в някоя пчеларска книга.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от medzateb Виж публикацията
    да но така няма да знам къде е майката
    Че ти и сега не знаеш къде са майките и имат ли такива. Остави една рамка с младо пило в основния кошер, нали ти са били силни, летящата пчела ще си направи маточници и няма да се рой. В останалите където си разцепил семействата ги отваряш и виждаш каде има маточници и къде не. Кадето няма маточници и има прясно пило, значи вътре има майка.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •