То хубаво,но исках да третирам 32 сандъчета, но след неуспеха на първото,останалите просто ги отворих.Та ефекта е....
То хубаво,но исках да третирам 32 сандъчета, но след неуспеха на първото,останалите просто ги отворих.Та ефекта е....
Утре или в петък.Сега нямам инфо.
При единственния ми опит с етера който се оказа успешен,разбрах че количеството трябва да е голямо (парцал напоен с 30-40 мл.) това е за 12 рамки ДБ кошер,всички отвори запушени и около 30 мин. изчаках преди да отворя входовете,въпреки това нямаше ефект на пълно упояване но резултата е добър.
И докато чакаме резултатите от piper малко новини и от нас.
1. Новата партида е вече във флаконите.
2. Отчитайки необходимостта от по-големи разходи на етер при придаване на майки решихме да има опаковка и от 250ml.
3. Имаме вече възможност за получаване на етер в големи вместимости и по цени на едро. Това снижава разходите и новите цени са както следва:
- флакон от 100ml - 8лв
- флакон от 250ml - 10.50лв
В момента има за продажба 3 флакона пълни с 200ml за тестове на цена от 10лв за флакон.
Всички поръчали флакони ще ги заплатят по новите цени.
На печелившите - честито!
И една молба за съдействие - дайте ни контакти с местните пчеларски магазини, за да им предложим да доставяме количества до тях, а вие да си спестите транспортни разходи.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
http://pchelar.com/CONTACTS
Ето го магазина за регион Стара Загора,аз там не стъпвам ,но това си е лично мое (негативно) мнение за този магазин .
Знаете ли нещо за калиев нитрат?
Не знам какъв резултат се очаква от мен,но от 32 сандъчета,в който съм стръскал пчела със зрели маточници за люпене,само 2 са без пчели.Стръсквал съм по един черпак пчели,и се притесняах ,че ще напуснат сандъчето.Поради тази причина търсих етер за да не се върнат в старият си кошер.След стръскването си ги оставих 1 денонощие затворени.При проверката установих ,че няколко бяха прегризали фибрана и влизаха и излизаха през отворите.Та с етер или без,имам заселени 30 броя сандъчета.Но за сега етера ми е излишен.По-късно ще пробвам на нормално семейство да придам майка с етер и ще доложа своевременно.
При нужда от ДИЕТИЛОВ ЕТЕР за предпочитанее:
http://www.valerus-bg.com/pdf/reagents_2012.pdf
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))