Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    И при мен има две пчелни семейства, които много изостават с развитието си. На вид, пилото изглежда нормално, но е много по-малко, приблизително наполовина, спрямо другите пчелни семейства. Мога да ги подсиля с пило от другите кошери, но акацията наближава. Другият вариант е точно обратния - да ги ползвам като помощни семейства, като им отнемам пити с пило. Едното семейство е в ДБ с 4 пити пило, а другото - 3 или 4 ЛР пити с пило.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    По -добрият вариант е , да се ползват за помощни семейства .
    Успех !

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Какви помощни семейства? Те за тях си не могат да наваксат, а камо ли да се "скубят", за да подсилват други.
    Струва ми се, че колегата е позакаснял с изводите си. Ако разликата е била видима още при първите прегледи, то тогава е било необходимо, да се подсилят с пило от други, за да може да се възползва от акацията и от слабаците. Щом гониш предстояща паша, то може подсилването да го направиш след нея, ако разчиташ и на друга паша де. Това е един от вариантите, ако всичко е нормално със слабите семейства, ако ли не, то би следвало да намериш причината за това и едва тогава да се предприемат адекватни действия, от страна на пчеларя.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Тотална ,, разпродажба ,, преди акацията .
    Това , ако не е помощно семейство или донор - здраве му кажи .

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Благодаря за съветите.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Не забравяй , най-важният фактор в пчеларството - Това , си самият ти !

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ако роенето се използва правилно и ако е рекъл господ от роило се семейство таз година догодина ще имаш 2 че и повече чудесни семейства.Има момент който всичките остават без пило и се третира за Вароатоза разбира се август и ноември се повтаря и се изграждат нови пити един голям плюс за здравословният статус на семействата.
    П.П. Ама човек предполага а Господ разполага!

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Здравейте, имам питане. Изрязах от строителните рамки към 10 килограма запечатано търтеево пило /две кофи/. Това как се обработва, за да му използвам восъка?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Здравейте, имам питане. Изрязах от строителните рамки към 10 килограма запечатано търтеево пило /две кофи/. Това как се обработва, за да му използвам восъка?
    Восъкотопилка.

Автор
    Регистриран
    11.11.2016
    Пчеларски район
    Айтоско
    И аз преди малко изрязах няколко далака.Изтисках им сока и ще ги дам на отводките.Аман да не се изхвърли нищо!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •