Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Сложих магазините на всички, но в това време акацията е мираж. Летеж почти няма, на тези които им сложих магазини преди седмица са се качили, но висят като прани гащи. Сложил съм и основи и СР да си намират работа, но ако е вярна прогнозата за 10 дена такова време работата е ясна. 40 сандъка съм заредил и до 15 дена трябва да са пълни.
    Колега как правиш отводките,майки купуваш или чакаш пчелите да си произведат

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Аз пък се чудя как при безпашие ник слага основи. Пчелите не ги ли пригризват около теловете. Аз като сложа основи при слаба паша и обикновенно ги намирам пригризани. Да уточня , че моите кошери са дадан блат , може пък при корпусните да не ги пригризват.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от krasimir00 Виж публикацията
    Аз пък се чудя как при безпашие ник слага основи. Пчелите не ги ли пригризват около теловете. Аз като сложа основи при слаба паша и обикновенно ги намирам пригризани. Да уточня , че моите кошери са дадан блат , може пък при корпусните да не ги пригризват.
    Взимам една медова пита, разпечатвам я и я слагм под капака, или наливам сироп. И на мен са ми прояждали но рядко. Но основа на 2ри корпус я градят с охота няма нищо общо с ДБ.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Със сироп всички градят

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Със сироп всички градят
    Не точно всички, имал съм майки прояждат всичко и винаги след което правят такива произведения а изкуството с тези пити че с кеф ги смачках.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Имам много работа по полето. До петък ако не излезе рояк ще изолирам майките с ХР. А със запечатените майчила ще направя отводки. Дано устискат 48 часа.
    Знам какво ще ги оправи, ама тежат сандъците па не съм щангист да ги местя. Ако им разменя местата с други кошери ще се укротят.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Имам много работа по полето. До петък ако не излезе рояк ще изолирам майките с ХР. А със запечатените майчила ще направя отводки. Дано устискат 48 часа.
    Знам какво ще ги оправи, ама тежат сандъците па не съм щангист да ги местя. Ако им разменя местата с други кошери ще се укротят.
    Емии, трудно е с дините и мишниците.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    При мен е живо чудо. Рапица, Акация цъфтят с пълна сила... Че и запечатени майчила, и отворени-захранени по 10-12 на кошер. А майките работят с пълна сила, осеменяват по цели пити... А го дават от петък до понеделник, кофти времето. Май ще стане кофти барута...
    П.П. Има ли някъде инфо, колко време преди да излети старата майката с рояка, спира да снася.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И при мен акацията тръгна, миреше силно и е пълно с пчели по нея. Изглежда отделя добре, да се надявам да има повече дни като днес. А дано синоптиците не познаят, ама за беля познават точно тогава когато не трябва

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Преди няколко дена строих половината сандъци за отводки, днес ударно правих капаци и рамки за другата половина и ще наредя и тях другата седмица. Малко е грозно ама за малко пари е така.

А това е някакъв бурен тръгнал около пчелина и гъмжи от пчели.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 111.jpg‎   WP_20170503_10_33_55_Pro.jpg‎  

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 20 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 20 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •