Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 120

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    12.08.2016
    ???????????? Не можеш да се разпореждаш с гората си както искаш.Едно дърво не можеш да отсечеш без разрешение от горското,така че собственика на гората няма думата и не може да ти разреши да си сложиш кошерите в неговата гора.Добре е ,че все още не се плащат данъци.

Наблюдател
    Регистриран
    06.10.2016
    Пчеларски район
    с.Гълъбово/Пловдив
    Знаете ли в кой закон се разрешава ограждането и поставянето на леки постройки в постоянен пчелин, че от горското ми казаха, че е забранено ограждането на горски територии?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от krasivasi Виж публикацията
    ???????????? Не можеш да се разпореждаш с гората си както искаш.Едно дърво не можеш да отсечеш без разрешение от горското,така че собственика на гората няма думата и не може да ти разреши да си сложиш кошерите в неговата гора.Добре е ,че все още не се плащат данъци.
    Изграждането на пчелин, няма нищо общо, с добива на дървесина. То сега се сече поголовно, не мога да си представя какво ще е, ако добива е позволен хей тъй . В Закона за горите, пише доста неща, ако Ви интересува - четете

Потребител
    Регистриран
    12.08.2016
    Не става въпрос за добив на дървесина,не е достатъчно да питаш собственика на гората и да си направиш пчелин в неговата собственост.Дори гората да е собственост на пчеларя той не може да се разпорежда с нея и да си направи пчелин без необходимите разрешителни.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Здравейте, притежавам 4 декара земя, на която има гора. Знае ли някой процедурата, по която мога да заменя парцела гора с друг парцел в района, който е пак гора, но е на по-удобно място за пчелин. И въобще има ли такава възможност?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Здравейте, притежавам 4 декара земя, на която има гора. Знае ли някой процедурата, по която мога да заменя парцела гора с друг парцел в района, който е пак гора, но е на по-удобно място за пчелин. И въобще има ли такава възможност?
    Може би е най-добре да питаш местната поземлена комисия. Те знаят точно процедурите и имат карти на парцелите.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Моята борба за парцел от горския фонд още продължава. След почти две години формалности може и да имам парцел до Нова година, ама ще видим. Може би е толкова бавно, защото искам точно определено място, което ми е до оградата и лесно ще си разширя пчелина.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Моята борба за парцел от горския фонд още продължава. След почти две години формалности може и да имам парцел до Нова година, ама ще видим. Може би е толкова бавно, защото искам точно определено място, което ми е до оградата и лесно ще си разширя пчелина.
    Е, разгеле, вече имам договор за 7 години. За толкова му се откъсна от сърцето на началника на горските. Вече е в службата по вписванията. Отне ми повече от две години, но всичко стана по буквата на закона. Помогнаха и съветите от тази тема. Най-любезни и услужливи бяха младежите-чиновници в МЗХГ, останах приятно изненадан, но, за съжаление, те бяха чак на финала.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •