Дано все пак има раздвижване и цената на меда тръгне нагоре,аз тази година реших мед да не вадя,подготил съм 50 кошера и ще ги пълня с отводки,а за следващата година каквото сабя покаже.
Не знам на колко ви го изкупуват,но в Lidl го продават за 9.99 лв.
IMG_20170430_173722--.jpg
Не, бре! Най-вероятно, Лидъл са тези дето правят пачка на наш гръб, или...?
Лидъл напоследък създава нов бранд "Родна стряха" от БГ производители, а въз основа на това за мен е обидно ниска цената сравнена с тези на местното производство да речем във Франция. Някъде бях качвал снимки от техен магазин- Carefour където разликата между Френски мед и такъв с произход EU e точно тройна 6 към 18 в евро за кг. И познайте кой е по-търсения...
Да попитам че и аз съм в сферата на търговията,прочетохте ли внимателно какво пише-ПРОИЗВОДИТЕЛ АПИТРЕЙД.Да попитам аз колко кошера имат сигурно
100 000кошера минимум че с тази производителност.Много мед произвеждат))Според вас как трябва да се напише етикета-произведено за еди коя си фирма или производител.Защото аз ако сложа етикети производител на кренвиршите-ще ме пукнат от проверки.
Не си прав. Меда който продаваме на едро се води суровина. Той не е продукт за директна консумация. Разликата е малка, но я има и тя се изразява най-вече в носенето на отговорност за качеството към крайния клиент. В този ред на мисли те са преработватели, но след преработката се получава нов продукт - купажиран, хомогенизиран мед с еднакви вкусови качества и хим. характеристики на партиди с огромни тиражи и много близки между различните партиди. Преработвателя (производителя) става гаран на продукта като цяло (включително и а опаковката) и носи отговорността от тук на татък.
В случая Апитрейд са в позиция в която като продават в Лидъл все ще ги плюем. Ако продават скъпо ще търсим къде е разликата между това което плащат нас и това което търсят от краен клиент. Ако продават евтино ще ги ядем, че взимат хляба и на тези които се опитват да продават на дребно. Общо взето след като са взели това решение ще им е все тая и нашите приказки ще си останат колкото да изпуснем парата. Ако искаме някакви реални резултати са нужни действия, а не приказки, но това няма да стане така че пазара ще покаже кой е по гъвкав.
Ако някой все още не знае, има напълно законен начин да си продаваме меда, на крайни клиенти, а не като суровина. На пръв поглед изглежда лесно от административна и практическа гледна точка. Всеки може да тръгне по този път и да опита колко е лесно и с колко още вложения ще постигне крайния продукт, който може да стигне законно до краен клиент. Много ми е интересно ако разговаряме за продажба в буркани, защо не разговаряме за колеги, които въобще не отговарят на никакви законови и хигиенни изисквания да продават на буркани, а го правят и то на такава цена,че отрязват главата на всички, които се опитват да го правят законно. Сигурен съм че хората пакетиращи слънчогледов мед в мазето в буркани десета употреба с капачки от лютеница заемат няколко пъти по-голям пазарен дял от Апитрейд в Лидъл. Е кой да коментираме тогава? Хубаво е да си поглеждаме "собствената градинака " от време на време.
В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))