Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 402 от 496 ПърваПърва ... 302352392400401402403404412452 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,011 до 4,020 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    рапицата ще я пропуснем, а другите паши ...
    То като гледам дългосрочните прогнози за времето (дано не са точни), май ще пропуснем и акацията....

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Standart Виж публикацията
    Явно растенията не отделят или студеното време ограничава летежа на пчелите.
    Растенията не отделят, заради студеното време - пчелите летят, нивата звънти, ала при 10-12 градуса температура нектара го няма.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Дано все пак има раздвижване и цената на меда тръгне нагоре,аз тази година реших мед да не вадя,подготил съм 50 кошера и ще ги пълня с отводки,а за следващата година каквото сабя покаже.

Наблюдател
    Регистриран
    29.04.2017
    Да, цената трябва да расте.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    Не знам на колко ви го изкупуват,но в Lidl го продават за 9.99 лв.

IMG_20170430_173722--.jpg

Автор
    Регистриран
    25.05.2013
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от borifototo Виж публикацията
    Не знам на колко ви го изкупуват,но в Lidl го продават за 9.99 лв.

IMG_20170430_173722--.jpg
    Хайде погледни най-долу на снимката. След това завиши цената с 10% за да получиш коректна цена за 1кг и тогава да питаме Апитрейд защо крайната цена е 300% от изкупната...???

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Standart Виж публикацията
    Хайде погледни най-долу на снимката. След това завиши цената с 10% за да получиш коректна цена за 1кг и тогава да питаме Апитрейд защо крайната цена е 300% от изкупната...???
    E как защо? Заради опаковката. Етикет, буркан, капачка, обработка, па заплати, па печалба, па какво ли още не.

Автор
    Регистриран
    25.05.2013
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    E как защо? Заради опаковката. Етикет, буркан, капачка, обработка, па заплати, па печалба, па какво ли още не.
    Не, бре! Най-вероятно, Лидъл са тези дето правят пачка на наш гръб, или...?
    Лидъл напоследък създава нов бранд "Родна стряха" от БГ производители, а въз основа на това за мен е обидно ниска цената сравнена с тези на местното производство да речем във Франция. Някъде бях качвал снимки от техен магазин- Carefour където разликата между Френски мед и такъв с произход EU e точно тройна 6 към 18 в евро за кг. И познайте кой е по-търсения...

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Да попитам че и аз съм в сферата на търговията,прочетохте ли внимателно какво пише-ПРОИЗВОДИТЕЛ АПИТРЕЙД.Да попитам аз колко кошера имат сигурно
    100 000кошера минимум че с тази производителност.Много мед произвеждат))Според вас как трябва да се напише етикета-произведено за еди коя си фирма или производител.Защото аз ако сложа етикети производител на кренвиршите-ще ме пукнат от проверки.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не си прав. Меда който продаваме на едро се води суровина. Той не е продукт за директна консумация. Разликата е малка, но я има и тя се изразява най-вече в носенето на отговорност за качеството към крайния клиент. В този ред на мисли те са преработватели, но след преработката се получава нов продукт - купажиран, хомогенизиран мед с еднакви вкусови качества и хим. характеристики на партиди с огромни тиражи и много близки между различните партиди. Преработвателя (производителя) става гаран на продукта като цяло (включително и а опаковката) и носи отговорността от тук на татък.

В случая Апитрейд са в позиция в която като продават в Лидъл все ще ги плюем. Ако продават скъпо ще търсим къде е разликата между това което плащат нас и това което търсят от краен клиент. Ако продават евтино ще ги ядем, че взимат хляба и на тези които се опитват да продават на дребно. Общо взето след като са взели това решение ще им е все тая и нашите приказки ще си останат колкото да изпуснем парата. Ако искаме някакви реални резултати са нужни действия, а не приказки, но това няма да стане така че пазара ще покаже кой е по гъвкав.

Ако някой все още не знае, има напълно законен начин да си продаваме меда, на крайни клиенти, а не като суровина. На пръв поглед изглежда лесно от административна и практическа гледна точка. Всеки може да тръгне по този път и да опита колко е лесно и с колко още вложения ще постигне крайния продукт, който може да стигне законно до краен клиент. Много ми е интересно ако разговаряме за продажба в буркани, защо не разговаряме за колеги, които въобще не отговарят на никакви законови и хигиенни изисквания да продават на буркани, а го правят и то на такава цена,че отрязват главата на всички, които се опитват да го правят законно. Сигурен съм че хората пакетиращи слънчогледов мед в мазето в буркани десета употреба с капачки от лютеница заемат няколко пъти по-голям пазарен дял от Апитрейд в Лидъл. Е кой да коментираме тогава? Хубаво е да си поглеждаме "собствената градинака " от време на време.

Страница 402 от 496 ПърваПърва ... 302352392400401402403404412452 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •