Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 100

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Няма по просто нещо от това да стръскаш няколко рамки в един чувал и с тези пчели да си подсилиш кошерите преди акацията.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Няма по просто нещо от това да стръскаш няколко рамки в един чувал и с тези пчели да си подсилиш кошерите преди акацията.

Говорим за летяща колега.И на мен ми е чудно кк я крадат.Не ,че ще им взема занаята но ми е любопитно./101 болес не ми трябва/

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Значи след всичкито което се коментира тая вече по темата разбрах ,че летяща пчела неможе да се краде.Благодаря,колеги то и утре може и натравяния да нема.
    Модернизаторчетата нека ми изтрият всичките постове по темата
    Живи и здрави да сме,а другото ще си го купим.

Потребител
    Регистриран
    20.09.2011
    Може да се краде летяща пчела.Много е лесно,но няма да спомена как става.Досетете се защо?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    По принцип всичко може да се краде. Въпроса е струва ли си усилията и риска. Нека се разберем - ако някой е намерил начин да събира летящи пчели извън вашия пчелин от въздуха, по смисъла на закона това не е кражба! Вие нямате никакъв шанс да докажете, че това са именно вашите пчели. Дали по някаъв начин ще събирам пчели или ще бера лапад в близост до пчелина ви (но извън него) е едно и също. Можете ли да обвините някой хванал рояк на съседно до пчелина ви дърво в нещо незаконно? Да, и вие и той знаете, че най-вероятно рояка е излетял от вашия пчелин, но какво от това? Това забранено ли е от закона? Ами не!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Браво, друга тема нямате ли за говорене! Супер е да давате идеи за кражба, даже може да направите и нова тема!
    "Как да откраднем пчелите на комшията!"

ПС: И как да си пазим летящата пчела!? Да ги вържем, да ги инструктираме или да ги маркираме?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    По принцип всичко може да се краде. Въпроса е струва ли си усилията и риска. Нека се разберем - ако някой е намерил начин да събира летящи пчели извън вашия пчелин от въздуха, по смисъла на закона това не е кражба! Вие нямате никакъв шанс да докажете, че това са именно вашите пчели. Дали по някаъв начин ще събирам пчели или ще бера лапад в близост до пчелина ви (но извън него) е едно и също. Можете ли да обвините някой хванал рояк на съседно до пчелина ви дърво в нещо незаконно? Да, и вие и той знаете, че най-вероятно рояка е излетял от вашия пчелин, но какво от това? Това забранено ли е от закона? Ами не!

А забранено ли да му науча бъбреците да играят ламбада

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    А забранено ли да му науча бъбреците да играят ламбада
    Не, стига да не страдаш от мания за известност и не си оставяш визитката ма местодействието.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Наблюдател
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    пет-могили общ н козлево шумен
    Колеги в една друга група за пчелари има информация за крадени кошери.Пчелина с крадените кошери се намира в ДВЕ-МОГИЛИ Русе.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от gorgi Виж публикацията
    Може да се краде летяща пчела.Много е лесно,но няма да спомена как става.Досетете се защо?
    Може ли да ми го споменеш на ЛС.Защото за мен си остава Утопия.Не,че ще го използвам,но ми е интересно какво са измислили мързеливите пчеларо –назовани люди.Ако желаеш и знаеш,разбира се.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •