Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 71 от 419 ПърваПърва ... 2161697071727381121171 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 701 до 710 от общо 4187
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес отново не можах да ги прегледам.Духаше студен вятър.Сутринта температурата-4,-5 градуса сланата беше голяма.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз тая вечер стигнах късно на пчелина, по тъмно. Ама пусто любопитство, взех, та наобиколих кошерите. Загледах се с фенерчето през прелките. Какво се вижда - при едни се подават пчели отдолу на всички междурамия /рядкост/, при други се подават от 5-6 или от 2-3 междурамия, а при някои отдолу се виждат само празните долни летви на рамките. Ако бях пчелар, сигурно щях да си извадя конкретни изводи за всяко от семействата, които огледах през прелката. Сигурен съм, че това е съществена информация за състоянието на кошера, само не знам дали някой вече не е анализирал и обобщил тази информация.
    На тия дето се виждат пчели на всички междини слагай магазини.
    (и много-много не приказвай за пчели и междурамия, щото аз лани така писах и после ме караха да се гърмя. Пък то се оказа че шпеца по гърмене бил по-зле и от мене. )

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    На тия дето се виждат пчели на всички междини слагай магазини.
    (и много-много не приказвай за пчели и междурамия, щото аз лани така писах и после ме караха да се гърмя. Пък то се оказа че шпеца по гърмене бил по-зле и от мене. )

Имаше един дето си съчинява, ти си втория. Не си писал, а пусна снимка на една мърша и ти писах :" моите ако са така ще се гръмна", не ти да се гърмиш. Как ли ще го представиш след още една година.
    пп. Ти си шпец -успокой се вече.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Те и мои са мърши колега ,а за твоите ако са добре по нашия край скоро ще ги видим.Ако не скоро няма да имаш време да се гръмнеш,почнаха пръсканията,а ти като по навътре си чувал за работничка и летяща.Наздраве аз тая година не го мисля то е решено отгоре.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Те и мои са мърши колега ,а за твоите ако са добре по нашия край скоро ще ги видим.Ако не скоро няма да имаш време да се гръмнеш,почнаха пръсканията,а ти като по навътре си чувал за работничка и летяща.Наздраве аз тая година не го мисля то е решено отгоре.
    И да се гърмя, и да не се гърмя....слагам магазини. Даже вчера един тука като дойде у нас, се лепна за ремаркето. Иска да му продавам кошери. Предложих му да му дам някой рояк като хвана-НЕ ЩЕ. Аз пък чакам стоков мед. Стига да е време де.....

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ай,сефтото вече е факт.За сега само са по напръскали магазините,но все пак и това е нещо.Ясена цъфна колеги.Вероятност в региона от роене 99,9%стягайте се в кръста.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Аз разроих днес един и контузих майката. Има още няколко на “ръбъ“. Утре ще получат втори корпус ДБ.
    П.П. Вече съм на акация. Ама ако даде нещо вероятно ще се омеша с рапица. Един ден да е, ама ще се застъпят.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Е,нещат и нещат.Надявах се,че ще има някой друг маточник,за да ги разцепя на отводки за по лесно трансортиране...въпреки рапицата....

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ачка след 9 провери паксамо да не се заблудиш за тиха само смяня 15-20 маточника на 2-3 рамки.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Колеги с които съм си говорил тия дни и са подали храна февруари говорят за супер яки семейства/имаше една песен преди време на В.Найденов/

Страница 71 от 419 ПърваПърва ... 2161697071727381121171 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 10 гост (и))

1. kaloyanv

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •