Ще ви помоля да публикувате снимка на една реална жълта табелка, за да я видим какво представлява, какви са монтажните отвори, къде са поставени, какви са размерите, дебелината, материала и т.н.

Другият ми въпрос е дали тези табелки са UV стабилизирани и правени ли са тестове с продължително осветяване с мощна UV лампа?

Задавам тези въпроси защото имам опит с бели PVC табелки с размер на кредитна карта, напечатани с картов принтер. Ами трябва да ви кажа, че с тези табелики има големи проблеми:

1. Покафеняват от UV радиацията
2. Измятат се силно на атмосферни условия, защото температурния им коефициент на разширение е различен от този на дървото. Дотолкова се измятат, щото направо се изскубват скобите, с които са набити към кошерите.
3. Трошливи са на ниски температури. Ако се монтират при температури под 20 градуса, такера направо ги троши.

Та третият ми въпрос е от какъв материал са направени тези табелки?
Ако е от найлон или полиетилен, няма проблеми (той е мек и гъвкав и ще поема температурните разширения). Ако обаче са PVC карти - те не са подходящи за забиване/завиване на дърво. Дървото силно си променя размерите не само при температурни разлики, но и при промяна на влажноста.

Казано по друг начин - достатъчно ли е мека табелката, щото да мога да я навия на пръста си. Ако не - значи ще има проблеми с монтажа си върху дървени кошери.