Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Добре дошли в Българският форум за пчелари.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Страница 6 от 39 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 384
    Цитат Първоначално публикувано от donboneti
    Бяло синьо и жълто. Това са пчеларските цветове, синьото е най добро.
    Така е, но в много от руските статии се пише за гълъбово, което според мен е сиво. А също и твърдението за различните нюанси на бялото в зависимост от осветеността. А и виждал ли си бяла боя от вършещата ни работа ? Ако има бяла с нейна помощ ще реша цветната задачка.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Около 9 години се занимавах с реклами,което е свързано с боядисване и цветове,след това бях бояджия на течни бои,от 7 години съм бояджия/прахово боядисване/и смея да твърдя че всичко което е писано по дебелите книги за въпросната боя на водна основа е пълна измислица.Днес си купих обикновена боя за дърво и вече нанесох първа ръка основа,ще направя три тънки слоя и от сега знам какъв ще е резултата,а той ще е по добър от тази боя на водната основа,и по евтин.Наскоро говорих с човек който се занимава с редене циклене и боядисване на скъпи паркети от масив, питах го и него по въпроса за тази прехвалена и не толкова екологична боя.Каза че веднъж е прециклил един обект заради лошият резултат и от тогава не си и помисля за нея.Изводът за мен е че колкото и хубаво да е боядисан един елемент ако е изложен на слънце той ще има нужда от потдръжка за да е в хубав вид,боята може да струва и 50 лева за 700гр но природните сили са по могъщи от парите.

И аз почти опрях до боядисването.
    От сумати месеци съм захванал да си правя ЛР кошери и да прехвърля ДБ в тях. Ама все изкача друго и чак сега вече ги оправих и сглобих.
    Сега предстои импрегниране и боядисване, ще видим с какво ще е. Та се чудя дали да ги правя сини и жълти или тъмни (уж да се затоплят повече от слънцето).
    Аз мога да си направя една проба, имам тъмни и светли магазини, и ще разбера дали вътрешната температура има разлика ама те са 35мм. а ЛР-ите съм ги правил на 25мм. и няма да е много читава пробата. Пък и магазините са пълни с рамки и става хамалогия...
    Някои правил ли си е такива експерименти? Какво показва практиката, по книга съм срещал мнения, плюсове и минуси?

Цитат Първоначално публикувано от Влад
    Цитат Първоначално публикувано от doviciozo
    Фасагена има отровни съставки,той е забранен за вътрешно боядисване защото даже след изсъхване отделя отрови.Латекса и фасагена са почти едно и също но фасагена издържа на топлинни амплитуди ,влага , слънце, и дъжд.Тази отрова не бих я сложил до пчелите.
    Добре, съгласен съм. Но от въпросната боя намирам само синьо и жълто. С какви оцветители бих могъл да я променя.
    Братле като се смеси синя и жълта боя какъв цвят се получава?Басирам се че си "забравил" Готово няма да тъсиш зелена боя и зазличните и нюанси.

Цитат Първоначално публикувано от Aleksey
    Цитат Първоначално публикувано от Влад
    Цитат Първоначално публикувано от doviciozo
    Фасагена има отровни съставки,той е забранен за вътрешно боядисване защото даже след изсъхване отделя отрови.Латекса и фасагена са почти едно и също но фасагена издържа на топлинни амплитуди ,влага , слънце, и дъжд.Тази отрова не бих я сложил до пчелите.
    Добре, съгласен съм. Но от въпросната боя намирам само синьо и жълто. С какви оцветители бих могъл да я променя.
    Братле като се смеси синя и жълта боя какъв цвят се получава?Басирам се че си "забравил" Готово няма да тъсиш зелена боя и зазличните и нюанси.
    Да така е, получава се прекрасно зелено. Но мен ме вълнува бялата и черната бои заради различните тонове. Все пак няма да ги боядисвам в RGB или CMYK :D

Бяла на водна основа има Мисля, че и черна съм виждал.
    Има и различни импрегнанти. Важното е след нанасянето на импрегнанта и първата ръка трябва да се зачиства с шкурка, а що се отнася до природните сили, тенеминуемо си дават своето. И аз преди двайсе години пробягвах 2км за 5-6 минути без много да се узоря, а сега от 100м си плюя дробовете. Нищо вечно няма.

Това със зашкурването е много важно за крайният резултат.След нанасяне на първият слой дървото почва да отделя газове които излизат през покритието и оставят много дребни пъпчици/кратери/точно това леко зашкурване ги премахва и подобрява крайният резултат.Аз лично днес преди втората ръка не го направих,но цял ден боядисвах в работата и направо ми се ревеше като знам че и в нас продължавам.

Наблюдател
    Регистриран
    20.01.2012
    Аз втора година ползвам блажна боя на водна основа на завода в Русе /Оргахим или Мегахим/. Миналата година ползвах синьо и жълто. Тази година си поръчах пастелно зелено. Боядисвам с пистолет /Пейнт Зум/. За втора зима не е мръднала боята. Засега съм доволен.

Зеленото не е подходящ цвят за кошери

Цитат Първоначално публикувано от donboneti
    Зеленото не е подходящ цвят за кошери
    Защо ?
    На един колега миналата година сложихме 14 отводки в ЛР нови, половината сини, половината жълти. Последния го боядисахме ей тъй за разкош в приятно зелено /синьо + жълто/. Е познайте вече втора година кой кошер му е най-силен. :D Може и случайно да е но е факт.

Страница 6 от 39 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •