По принцип понятията "дясно-ляво", "отпред-отзад", "горе-долу" и други са условни понятия. Те зависят от гледната точка и от избраната координатна система. Ако в практиката е прието нещо друго, различно от общоприетото, то трябва да бъде допълнително уговорено. За двойката "ляво-дясно" обикновено допълнителното пояснение е "твое дясно" или "твое ляво". Тук за мен текста "от дясната страна на предната част на капака на кошера" еднозначно определя мястото на табелката.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Случайно го взех от нета
Колеги, немога да си обясня Вашите тълкувания на разпоредбите дясно ли е, ляво ли е. Живеем в България, където е прието писането и четенето да е от ляво на дясно. Близко е до акъла, че този който ще чете, би следвало да започне от лявата страна погледнато отсреща. Пишело било в Наредбата от дясно на ляво, ами трябва да пише нещо все пак. По принцип, ориентира е от дясно на ляво от позицията на КОШЕРА, а когато човек застане от обратната страна е противополжно. Какво толкова неразбираемо има?
Колата ми е с ляв волан, ама като я погледна отпред остава отдясно.
Някой знае ли в крайна сметка задължително ли трябва да ги монтираме веднага тези табелки или ако сме в заварено положение ще има гратисен период. Ще сменяме сандъците и не ми се занимава да ги слагам сега и след 1-2 месеца махай слагай и т.н. Някой поръчвал ли е от друго място освен от този господин Дуков, който ги предлага тук? Благодаря предварително.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))