Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 432 от 683 ПърваПърва ... 332382422430431432433434442482532 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,311 до 4,320 от общо 6828
    Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Няма нужда от изводи - ти самата посочваш причината. Банално, но - просто ти липсва опит. Опит да прецениш състоянието на отводките, които купуваш - как да ги развиваш, как да ги зазимяваш, как да процедираш ранна пролет, защо ги губиш и т.н .

Инак правиш впечатление на човек, който полага старание, ала що ти трябваше тази беля с пчели да се захващаш ....... Но както и да е - търси съдействието на местни колеги, които са с повече опит, ходи помагай им, викай ги при спешни случаи, питай и ..... така.
    Ами не ни беше позволено да прегледаме отводките на място, когато отидохме да ги вземем. Пчеларя ги беше поставил в кашони и каза да отидем след 8 вечерта и каза, че не можем да отваряме кашончетата защото пчелите щели да се разлетят.
    Едва на другия ден ги прегледахме. А за опит - на всички е липсвал такъв, когато са започвали.

А това за белята не го разбрах. Защо да не се захващам с пчели? Искам да си имам собствен пчелин и собствени продукти от него, какъв е проблема.
    За съдействие, няма откъде та затова реших да питам тук.
    Както и да е. Успех на всички.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    За съдействие, няма откъде
    Това не е добре - хубаво е да има до кой да се допиташ, да се "сверява часовника" на практика.

п.п. за другото - няма проблем, просто лафче ...... да се бъхтиш сега за лудо, че си нямаш друга работа. (:
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ами не ни беше позволено да прегледаме отводките на място, когато отидохме да ги вземем. Пчеларя ги беше поставил в кашони и каза да отидем след 8 вечерта и каза, че не можем да отваряме кашончетата защото пчелите щели да се разлетят.
    Едва на другия ден ги прегледахме. А за опит - на всички е липсвал такъв, когато са започвали.

А това за белята не го разбрах. Защо да не се захващам с пчели? Искам да си имам собствен пчелин и собствени продукти от него, какъв е проблема.
    Вижда се че имаш голямо желание и ще се получат нещата.
    Идеално е че няма кой да ти оказва съдействие така се учиш много бързо и не взимаш грешките на другите. И аз така започнах всичко сам, беше ми трудно и имаше моменти във които се панирам и не знам какво да направя, но в момента работя с лекота без да се замислям. Грешката е с купуването, но ти няма как да знаеш. Белята е че трудът ни не се оценява а не е малко, но то в нашата мила родина кое се цени?!
    Този форум ми беше много полезен, получих много грешни съвети, но и много правилни, трябва да ги отсееш с течение на времето. Тук има пчелари с много знания и опит с пчелите. В момента пчеларството няма нищо общо с това от преди 20 години и всеки район е различен, това че при един се получава едно не значи че и при теб ще стане.
    Успех!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас

Имам усещане, че загубихме един участник във форума. Ама профитата, набързо я накълцаха, сякаш няма да е любител-хоби пчелар, а ще им изяде хляба.
    По нашенски не се казва как да стане, а как видиш ли няма да стане. Получи и обвинения, защо аджеба задава въпроси и т.н. Сега сигурно е пишман, защо изобщо се допита тук.
    пп. Дано поне от пчелите не се откаже.

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе

Девойче,
    не им се връзвай на приказките! Тук просто няКОЙ си мерят нЕкои неща. Продължавай и бъди упорита. Със сигурност ще ти се получат нещата. А за питането, питай. Има и добросъвестни колеги, които ще ти отговорят и помогната.
    Дерзай!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Човек трябва да се бори до последно.Всяко начинание е трудно и нещата не се получават винаги както сме ги мислили.Даже и преди 3 дена мислех да събирам всичките кошери на камара и да им драсвам клечката.Но казвам си ,,Майната му пак ще ги възтановим,,.Колежке няма да се отчайваш ще има и добри и лоши години просто не сме уцелили подходящото време за пчеларстване с теб.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Прочее само да попитам - къде видяхте сълзи, че се втурнахте да предлагате салфетки? Или това е може би просто израз на кавалерство? (:

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Не Кандо поросто има хора които не са се сблъсквали с тия проблеми и сега им е тежко.Някой път и една добра дума помага.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Някой път и една добра дума помага.
    Ок - значи ще изчакам известно време, най- малкото, защото петима срещу мен ще е нечестно от моя страна, та дано се съберете още. Но ще си поприказваме за добрата ви дума. :Д

Колкото до @Sylvie - извинявам се, ако съм я обидил и/ или унизил с нещо, грам не съм имал такова намерение. И не отговарям за други, но все пак нямам впечатлението, някой да е имал такава цел.

Автор
    Регистриран
    11.11.2016
    Пчеларски район
    Айтоско
    Здр,имам един малък проблем.От няколко седмици наблюдавам пълзящи млади пчели пред един кошер.Изхождат се пред входа и се скупчват на едно място.В самия кошер не видях аномалии.Семейството е с 5-6 пити с пило.Май имат някаква болест.

Страница 432 от 683 ПърваПърва ... 332382422430431432433434442482532 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •