При десетина семейства ви биват нападнати две- три, а при стотина колко тогава? :Д

За мен "бройкаджийството" е порочна пчеларска практика - да спасиш едно семейство само по себе си не е успех. Зависи какво ти е струвало това спасение - а какво може да струва: дни наред да се занимавам с него; да дърпам пило от други семейства; да харча пари за подхранване и лекарства; евентуално и за майка; да треперя дали няма да бъде нападнато пак; да го мисля, каквото е слабо, дали няма да лепне някоя болест. И за какво е всичко това? - за пет кила мед и душевния оргазъм, че видиш ли съм спасил проблемното семейство. Макар, че спасението се отчита на пролет - не на есен. С други думи - цял сезон съм се занимавал със семейство, което е изключително вероятно на пролет да е пак проблемно.

Колко съм си бъхтал главата с такива изпълнения ..... ами не - на мен не ми е оферта и бройката семейства няма никакво значение. Имам колеги така ми казват: "а бе тя бройката пак дава". Ок - прави си бройките, аз предпочитам силни семейства.