За напред е трудно да се очаква хубаво време с тези климатични промени, ще трябва да се нагаждаме към "капризите" на времето. И аз забелязах че семействата 10-15 дена почти не са мръднали, но мислех че причината е в моето бездействие и липсата на хранене. А цената на меда ми е твърдо 5лв. и нито стотинка по малко.
Вчера ходих да им напълня хранилките че не са излизали 3 дена вече. Студ голям, дъжд няма и земята се е напускала, кладенците са празни като гледам как върви миналата година ще ми се стори прекрасна в сравнение с тази, но дано съм лош пророк. Около мен въртя трещя ама все ме заобикаля единствения плюс е че няма да кося.
Здравейте,
Дака, ако не се лъжа беше 1974г. Бях на абитуренски бал в Перник. Стоях няколко дни /имах едно гадже/. Като се прибрах в София с влака на гарата сняг и ужас. Бях по едно костюмче, а хората ме гледаха........ в захлас!
Поздрави, да не губим надежда!!! Г. Георгиев
Днес им сипах по половинка топъл сироп с нозестат че им е дата,след час,два погледнах и се втрещих.Първата ми мисъл беше да не са протекли хранилките,ама не.Изяли са всичкия.За пръв път тази година го вдигат толкова настървено.
В това време , кой го отказва ?
Браво - имаш силни семейства .
Де да бяха,повечето са на един корпус на 6-8 рамки,само две са изпълнили втория к-с.Като гледам хората какви семейства снимат-леле мале.
Аз им дадох в сряда пълна хранилка и няма и помен от нея, няма силни няма слаби (най слабия е на 7 рамки) всичко натиска яко. В събота щях да повторя, но преди малко ми се обадиха и 3 дена съм ангажиран, та ще е чак във вторник. Тази пролет нищо не върви по план.
На моите тук(оставих само 2 за гъдел) позакъснях да сложа магазините,а успяха да поработят 5-6 дена на рапица......Та няма да храня,за да могат да освободят място на майките....
В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))