Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Де ги тези организации, и защо досега не съм чул нещо да направят? Може би пак съм спал?
    Изместваме темата, моля за извинение най смирено!

Поздрави, Г. Георгиев
    Не четеш ли колега?Всичките били професори и майко производители.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Чанко, ходих в Габрово при учредяването на КБП, не можах да стана член тогава. Нямах регистриран ЖО. Поздравления за Матеев, това което той, и КБП направи - никоя от другите "пчеларски" организации не са направили от както са се регистрирали!
    Това е моето мнение. Вече съм член на КБП. Много от нас не разбират достатъчно нещата, не искам да обиждам никой. Всеки се има някакви съображения, и мисли. Смятам, че ако всички от форума станат членове на КБП, мнението което те защитават пред МЗХ, ще "тежи" в пъти. Бих те помолил, ако имаш възможност и време пиши и за другите организации. Не мога да знам всичко, може и да съм пропуснал! Но имам голямо желание да се науча! Благодаря предварително!
    Дака, чета доста, според мен - ама явно е недостатъчно! Опитвам се да наваксвам, дано ми се отдаде!

Поздрави и успехи на всички! Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Чанко, ходих в Габрово при учредяването на КБП, не можах да стана член тогава. Нямах регистриран ЖО. Поздравления за Матеев, това което той, и КБП направи - никоя от другите "пчеларски" организации не са направили от както са се регистрирали!
    Това е моето мнение. Вече съм член на КБП. Много от нас не разбират достатъчно нещата, не искам да обиждам никой. Всеки се има някакви съображения, и мисли. Смятам, че ако всички от форума станат членове на КБП, мнението което те защитават пред МЗХ, ще "тежи" в пъти. Бих те помолил, ако имаш възможност и време пиши и за другите организации. Не мога да знам всичко, може и да съм пропуснал! Но имам голямо желание да се науча! Благодаря предварително!
    Дака, чета доста, според мен - ама явно е недостатъчно! Опитвам се да наваксвам, дано ми се отдаде!

Поздрави и успехи на всички! Г. Георгиев
    Е, какво да пиша аз. Вие членовете би трябвало да пишете. Аз докато чакам да се появи Бургаски координатор, може да ми мине мерака за членство.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Ако имаш желание, няма какво да те спре! Пиши на Матеев той ще ти каже как може.

Поздрави, Г. Георгиев

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Здравейте колеги.
    Искам да споделя как вървят неща, още след 1 месец:
    Положение на 4 февруари (майка започна да снася, само яйца)

Положение на 4 април (2 пълни пити с затворено пило) - http://pchelari.com/forum/showthread...l=1#post124881

Положение на 2 май (6 пълни пити с затворено пило)

Метод на Блинов работи!
    Успех.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Здравейте колеги!
    Искам да споделя как вървят неща, още след 1 месец - бягат, хващам и продължават да порасва. ))

Успех!

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Бърз Виж публикацията
    Здравейте колеги!
    Искам да споделя как вървят неща, още след 1 месец - бягат, хващам и продължават да порасва. ))
    Успех!
    Колега, двусемейни кошери ли отглеждаш и какво представляват кутиите монтирани отпред на последния корпус?
    Keep Walking...

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от Бърз Виж публикацията
    Здравейте.
    Само в няколко семейства - тези, кои във вторият корпус сами смениха миналогодишна майка (тиха смяна) и роботиха 2-ти НОВИ майки на слънчоглед. И в тези семейства, каде НОВА майка излюпила от маточника в само НАЧАЛО на слънчогледова паша. (няколко узрели маточника на тиха смяна, оставих на 30 юни, като експеримент). Всички други маточници, в първия корпус, които тръгнали от ларва - били от пчели уничтожени, кога на 10-14 юли добре цъфнал слънчоглед.
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Тази пролет пробвах на 4 кошера да си направят майка от предаден маточник, като вдигнах майката над ХР, но не се получи на четирите. Майките са се излюпили и до там.
    Разбирам, че според вашия опит ХР не е достатъчна преграда гарантирано под нея да се роди и оплоди нова майка. Благодаря за споделеното. Не съм опитвал и резултатите са ми интересни.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Тази пролет пробвах на 4 кошера да си направят майка от предаден маточник, като вдигнах майката над ХР, но не се получи на четирите. Майките са се излюпили и до там.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Намерих едно семейство болно с ВАРОВИТО ПИЛО /АСКОСФЕРОЗА/. Потърсих как лекуват колегите. Не съм взимал от тях мед (около 20-25 кила имат), да не правя после дезинфекция на инвентар. Препоручват
    1. Подмяна на нови корпусите.
    2. Слагат на дъното (1 сантим) суха ГАСЕНА ВАР (3.5 лева/10 кила в Бриколаж)
    3. Пръскат на ВСИЧКИ пити "ЧИСТОТЕЛ" рус. ("Змийско мляко" на стрък Бълг. 4 лева/120 гр.) В 2 литра вода ври 15 минути само 100 гр. стрък, после правят обработка, без претопяване на пити. В най близката билкова аптека отказаха - не поръчват, голяма отровата става на човек, ако прекалиш дозата.
    https://apteka.framar.bg/30001826/%D...80%D1%8A%D0%BA
    Ще пробвам всичко комплексно, на пролет ще споделя с резултати на третирането.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •