Здравейте,
Чанко, ходих в Габрово при учредяването на КБП, не можах да стана член тогава. Нямах регистриран ЖО. Поздравления за Матеев, това което той, и КБП направи - никоя от другите "пчеларски" организации не са направили от както са се регистрирали!
Това е моето мнение. Вече съм член на КБП. Много от нас не разбират достатъчно нещата, не искам да обиждам никой. Всеки се има някакви съображения, и мисли. Смятам, че ако всички от форума станат членове на КБП, мнението което те защитават пред МЗХ, ще "тежи" в пъти. Бих те помолил, ако имаш възможност и време пиши и за другите организации. Не мога да знам всичко, може и да съм пропуснал! Но имам голямо желание да се науча! Благодаря предварително!
Дака, чета доста, според мен - ама явно е недостатъчно! Опитвам се да наваксвам, дано ми се отдаде!
Поздрави и успехи на всички! Г. Георгиев
Здравейте,
Ако имаш желание, няма какво да те спре! Пиши на Матеев той ще ти каже как може.
Поздрави, Г. Георгиев
Здравейте колеги.
Искам да споделя как вървят неща, още след 1 месец:
Положение на 4 февруари (майка започна да снася, само яйца)
Положение на 4 април (2 пълни пити с затворено пило) - http://pchelari.com/forum/showthread...l=1#post124881
Положение на 2 май (6 пълни пити с затворено пило)
Метод на Блинов работи!
Успех.
Тази пролет пробвах на 4 кошера да си направят майка от предаден маточник, като вдигнах майката над ХР, но не се получи на четирите. Майките са се излюпили и до там.
Намерих едно семейство болно с ВАРОВИТО ПИЛО /АСКОСФЕРОЗА/. Потърсих как лекуват колегите. Не съм взимал от тях мед (около 20-25 кила имат), да не правя после дезинфекция на инвентар. Препоручват
1. Подмяна на нови корпусите.
2. Слагат на дъното (1 сантим) суха ГАСЕНА ВАР (3.5 лева/10 кила в Бриколаж)
3. Пръскат на ВСИЧКИ пити "ЧИСТОТЕЛ" рус. ("Змийско мляко" на стрък Бълг. 4 лева/120 гр.) В 2 литра вода ври 15 минути само 100 гр. стрък, после правят обработка, без претопяване на пити. В най близката билкова аптека отказаха - не поръчват, голяма отровата става на човек, ако прекалиш дозата.
https://apteka.framar.bg/30001826/%D...80%D1%8A%D0%BA
Ще пробвам всичко комплексно, на пролет ще споделя с резултати на третирането.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))