Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 427 от 683 ПърваПърва ... 327377417425426427428429437477527 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,261 до 4,270 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Колега , това семейство няма да го бъде , а ти го докара до слънчогледа .

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Може колега, може и да не го бъде, но не пречи да се пробва. Щом една отводка може да се развие за слънчогледа, защо едно слабо семейство да не успее?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Аз семейства без майки ги обединявам със слаби сем-ва с майки, като донасям по-слабото семейство при по-силното, за да загубя по-малко летящи пчели евентуално, като пренесения кошер не го връщам естествено на старото му място, а го махам...закривам майката за една нощ с кръгла клетка в-у питата, и на другия ден я освобождавам....аз лично не бих похабил сега една пита с пило, защото е много ценно в момента.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Може колега, може и да не го бъде, но не пречи да се пробва. Щом една отводка може да се развие за слънчогледа, защо едно слабо семейство да не успее?
    Мисля , че си грамотен в пчеларството .
    Едно е семейство без майка , а друго е отводка .

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Реално ако заложат майка сега, новата майка би трябвало да изпревари една майска отводка. Друг е въпроса дали има толкова силно семейство в пчелина, че да му вземе пита с пило сега, както каза колегата по-горе може би е по-добре да обедини..

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Ти , сам си отговори на въпроса .

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Разликата е огромна, като най важният въпрос е защо този кошер е слаб????
    Със направата на отводка прекъсваш много неща които са довели кошера до това положение.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Ами не съм много съгласен с вас, миналата година имахме подобен кошер, произведе си майка и си хвана слънчогледа не на 100% но все пак. Тази година имаме пак такъв един, майката се е излюпила но още не е оплодена и ако пронесе, това семейство ще изпревари майска отводка на 100%.
    Друг е въпроса, че имаме от седмица и половина цъфнала рапица и на разпети петък 30% от семействата имаха сложено мъничко и в магазина. Така че от такова силно семейство една пита с пило не би го сбъркало толкова.
    Колкото до това дали осиротялото семейство е болно и затова е осиротяло, това са догадки, може просто да е калпава майката, а ако е болно и го обединим с друго затриваме 2ри кошер...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ами не съм много съгласен с вас, миналата година имахме подобен кошер, произведе си майка и си хвана слънчогледа не на 100% но все пак. Тази година имаме пак такъв един, майката се е излюпила но още не е оплодена и ако пронесе, това семейство ще изпревари майска отводка на 100%.
    Друг е въпроса, че имаме от седмица и половина цъфнала рапица и на разпети петък 30% от семействата имаха сложено мъничко и в магазина. Така че от такова силно семейство една пита с пило не би го сбъркало толкова.
    Колкото до това дали осиротялото семейство е болно и затова е осиротяло, това са догадки, може просто да е калпава майката, а ако е болно и го обединим с друго затриваме 2ри кошер...
    Напълно съм съгласен, ако имаш предположение какъв е проблема и намериш някакво решение, ако имаш от къде да помогнеш съм за. Но това е съвсем различен казус. Но да се купи скъпа майка (в момента трудно се намират) да я рискуваш да спасиш НАПАДНАТ (не се знае какво е останало от него) кошер, който не върви по незнайни причини не. Много по лесно решение е нова отводка. Но пчеларството за това е интересно защото всеки пчелар е на различно мнение.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз предлагам друго: да вземе от друг кошер една пита с шарено пило
    ПАЗИ БОЖЕ такова пило.

Страница 427 от 683 ПърваПърва ... 327377417425426427428429437477527 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •