Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 55 от 79 ПърваПърва ... 545535455565765 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 541 до 550 от общо 781
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    При нас положението е следното: на единия пчелин с 40 кошера има само един загинал, един слаб и един осиротя вначалото на март. Сложихме му младо пило и си произведе свещева майка. В петък майката препускаше по питите, но не беше пронесла още...
    На другия пчелин с 35 кошера, за който се грижи зетя и на 15 км от първия нещата не са розови. 8 жертви и поне 10 слаби. Грижата и за двата пчелина е една и съща като третиране, зазимяване и т.н.
    Според мен проблема не е в зимата или опаризитяването, а в пръскането и вида на препаратите.
    И двата пчелина имаха почти единтични паши и много силна слънчогледова паша, но разликата в извадения мед от слънчоглед беше осезателна. На пчелина на зетя добива беше наполовина почти, а слънчогледа му беше на 20 метра от блока, докато на другия беше над 500 метра. Двата пчелина бяха иделно подготвени за тази паша и вряха от пчели....
    Дали е от сорта слънчоглед или пръскането, но ефекта от тази паша още се усеща...
    Та искам да кажа, че нещата не са само черни или бели, но за мен, основния фактор за тази висока смъртност в БГ е от химията.
    Този пост е редактиран от nikawr; 19.04.2017 в 06:57.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    В моя район където ми е пчелина,арендаторите са двама и почти цялото землище е тяхно под аренда,доста четох за тази смъртност и чак се учудвам.При мене нямам загуба само едно осиротяло семейство и взех майка веднага.В момента повече от половината ми кошери са със магазини.Исках да кажа че в селото където ми е пчелина имаме нов пчелар закупи 35-40 кошера,живи са само 10бр. но много слаби.Другите колеги които познавам със кошери нямат загуби или имат но минимални примерно от 130кошера 3- дали фира.Всичко това ме навежда на мисълта че е от пръсканията които правят арендаторите във вашите райони и другото е лошото гледане на кошерите,не искам да обидя никой но няма други причини за тази смъртност.Тежка зима беше доста време не можаха да облитат пчелите но за всички беше еднакво трудно.Прочетох някъде че някой иска да прави проби на умрелите пчели аз ако бях веднага щях да го направя за да се разбере каква е причината.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Това гледахте ли го ? Лидерите не ги гледайте- няма смисъл. Чуйте професора. Има нов модел нозема.

https://www.youtube.com/watch?v=OXzvXtKeXto

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Моето мнение, е че пчеларя е длъжен да направи каквото зависи от него, от там нататък ако има някакво заболяване в района или пръскане с отрови няма какво да направи. В нашия район тази зима минималма смъртност на еденици, предполага от тяхна грешка, но знае ли някой.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Това гледахте ли го ? Лидерите не ги гледайте- няма смисъл. Чуйте професора. Има нов модел нозема.

https://www.youtube.com/watch?v=OXzvXtKeXto
    Ха, ха...уж си будния във форума, но май още не си се събудил. Този клип съфорумците го гледпаха още преди 2-3 дни. Изоставаш. Пий витамини.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ха, ха...уж си будния във форума, но май още не си се събудил. Този клип съфорумците го гледпаха още преди 2-3 дни. Изоставаш. Пий витамини.
    Аз поне алкохол пия, ти вземи някой витамин, погледни си панела, па може да видиш защо "изоставам".

пп. Не видях коментари, а аз затова пускам подобни неща. Не че някой не го е гледал или чел в пресата. В това видео има интересни неща, но като не ги виждате и не ви интересуват -ваш проблем.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от slavi_ny Виж публикацията
    Здравей колега да ти кажа че не съм много съгласен с теб,ако беше типична картина за нетретиране на акара,много компетентни хора нямаше да казват че може да е от много неща. Но така отговарят хора който искат да се измъкнат или не знаят. Аз съм третирал края на агуст и към откомври след пилото с различни препарати. И Февруари третирах два пъти през 7 дни от новия продукт Оксаликс. Може да е повлиал акара но не съм сигурен че е първопричината.
    Първатати и основна грешка е третирането края на август,всичките ларви и какавиди от 1 ви август са били опарезитени и овредени от акара .Точно те са станали зимни пчели и трябваше да изведат семеиството от зимата но те нямат нужната масна тъкан и сгъват тефтера баш когато не трябва.Не искам да се измъквам искам да ти помогна догодина да не отиваш на пчелина си с тревожни мисли.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Този клип съфорумците го гледпаха още преди 2-3 дни.
    Мисля си че май нищо не са гледали. На никой ли не му прави впечатление : майките на майкопроизводителите -100% заразени. 70% от пробите -Церана. 33% от пробите американски гнилец, внос с пчелни майки. Абе, я да ударя една бира и да си гледам работата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Февруарското третиране с оксалис ги е довършило,все едно настинал човек да го къпеш с студена вода и да го изскараш на вятара.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Първатати и основна грешка е третирането края на август,всичките ларви и какавиди от 1 ви август са били опарезитени и овредени от акара .Точно те са станали зимни пчели и трябваше да изведат семеиството от зимата но те нямат нужната масна тъкан и сгъват тефтера баш когато не трябва.Не искам да се измъквам искам да ти помогна догодина да не отиваш на пчелина си с тревожни мисли.
    Колега ти кога третираш, как и с какво?

Страница 55 от 79 ПърваПърва ... 545535455565765 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •