Цитат Първоначално публикувано от yuri
Бонев, какво на практика се получава сега е съвсем отделен въпрос. Мисълта ми е, че трябва да има ясни правила и строг контрол, иначе всеки си прави каквото си пожелае, а после се оплаква. 22 години, не са ли достатъчни?
"Трябва"Ето тука е разковничето. Първо правилата са тотално объркани, без някаква логика единствената цел на тези правила да съблекат една риза от гърба на пчеларя. Всяка година се променят и все към по-голяма бюрокрация и по-голямо дране на пчеларите. За две години при положение че спазвам и запетайката на закона, два пъти пререгистрирам пчелина. Преди, за да отида на паша, ми трябваше два часа време, два буркана мед и стойността на пътния лист. Сега освен всичко това още поне ден ходене по инстанции и една туба бензин. Трябва да подам заявление, да отида след ден два да взема становището, след това при ветеринаря, след това обратно при кмета и чак тогава може евентуално да обособя терена и да преместя кошерите. А пропуснах, трябва да отида и до местния ветеринар, да искам документ, че мястото не е под карантина. След като закарам кошерите трябва да го уведомя, че еди къде си съм закарал толкова кошера. При връщане е малко по-лесно. В белите държави, Цялата тази процедура се прави по интернет и не ти струва нищо. Хората знаят какво печели държавата от опрашването, за разлика от тукашните малоумници, дето викат, че "Не стига, че гледате пчели, а на всичкото отгоре и мед вадите"